Proiectul bugetului de stat pe 2015 ar urma sa fie adoptat pana in data de 20 decembrie, a spus presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca a discutat cu premierul Victor Ponta calendarul actiunilor care urmeaza sa fie derulate in Parlament, pe acest subiect.

”Am discutat despre calendarul actiunilor care urmeaza sa fie derulate in legatura cu bugetul, deci negocierea dintre Guvern si Fondul Monetar, apoi trimirea proiectului de buget la Parlament. In calitate de presedinte al Senatului, acest lucru ma intereseaza in mod deosebit. Am discutat, in principiu, cate zile ar trebui sa dureze dezbaterile in comisie, de fapt, in prealabil dezbaterilor, timpul alocat pentru depunerea de amendamente, apoi dezbaterea in comisie si, sigur, ulterior, discutia in plenul parlamentului si aprobarea bugetului. Ne-am propus ca pana in jurul datei de 20 decembrie, aceste lucruri sa fie incheiate”, a anuntat Tariceanu, citat de Mediafax.

Intrebat daca proiectul bugetului ar trebui sa fie prezentat inainte sau dupa remanierea guvernamentala, acesta a aratat ca ”in mod normal, bugetul trebuie prezentat pentru forma actuala, daca vine astazi”. ”Trebuie intai terminata negocierea cu FMI, facuta formula definitiva a proiectului de buget si, daca acest lucru se face pana la remaniere, vine pe forma actuala. Cu toate ca, teoretic, fiecare ministru poate sa vina cu propria lui viziune si cu propria personalitate, marja de negociere nu este atat de mare pentru ca deficitul bugetar il cunoastem, veniturile sunt cunoscute, deci ce poate sa faca fiecare ministru este sa isi recentreze prioritatile in cadrul bugetului pe care il are alocat”, a explicat presedintele Senatului.

Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, la intalnirea de marti cu premierul Ponta, au trecut in revista cateva din subiectele politice importante, care fac parte din programul de guvernare si care ar trebui sa se afle pe agenda de lucru a Executivului in perioada urmatoare.

”Sigur, este posibila o remaniere sau o restructurare a Guvernului, dar cred ca mai important decat acest lucru este sa discutam despre temele politice. Temele politice cele mai importante si care ar trebui avute in vedere in perioada care urmeaza sunt legate de proiectul de revizuire a Constitutiei, proiectul privind regionalizarea, proiectul privind legile electorale si aici, cu precadere, pun accentul pe gasirea unei solutii cat mai rapide care sa permita votul romanilor din strainatate fara niciun fel de defectiune, pana in 2016. Pe noi trebuie sa ne gaseasca alegerile din 2016 cu aceasta problema rezolvata si trebuie, de la inceputul anului 2015, sa activam comisia de cod electoral, care sa dea solutia in asa fel incat sa nu intram in criza de timp”, a spus presedintele Senatului.

El a mentionat, de asemenea, ca teme importante, finantarea partidelor sau sistemul electoral. ”Toate aceste lucruri, care sunt convins ca fac si fac si preocuparile opozitiei, vor trebui abordate cu precadere. Sunt cele mai importante chestiuni, care se gasesc si in programul de guvernare”, a mentionat Tariceanu. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat, pe 26 noiembrie, ca bugetul va fi definitivat pana la sfarsitul lunii noiembrie, urmand ca ulterior sa fie discutat cu CE si FMI, iar pe 10 decembrie va fi trimis Parlamentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri