Moartea lui Dinu Patriciu

Moartea lui Dinu Patriciu

Un eveniment trist, moartea lui Dinu Patriciu, ramane un moment important pentru mediul de business in 2014. Moartea omului de afaceri a bulversat reprezentantii mediului de business autohton, mai ales pe apropatii acestuia. Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer. El s-a nascut in 3 august 1950, la Bucuresti si a avut afaceri in domeniul petrolier, bancar si imobiliar. In anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. In legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timis pe listele PNL. A facut parte din Comisia pentru administratie centrala si locala, amenajarea teritoriului si urbanism si din Comisia pentru echilibru ecologic si protectia mediului.

Tranzactia Facebook - LiveRail

Tranzactia Facebook - LiveRail

Facebook a preluat anul acesta compania de publicitate video online LiveRail, intr-o tranzactie estimata la 400-500 milioane dolari, printre cofondatorii acesteia aflandu-se si doi romani, Andrei Dunca (foto) si Sergiu Biris.

Tranzactia anului in banking

Tranzactia anului in banking

Banca Transilvania (BT) a preluat Volskbank, tranzactie prin care banca va ajunge la o cota de peste 13%. Obiectivul managementului este de a atinge o cota de 15% pana la finalul anului viitor.

Tranzactiile imobiliare din segmentul office

Tranzactiile imobiliare din segmentul office

Dezvoltarea imobiliara a prins avant in ultimul an, iar apetitul in crestere a dus la o revigorare a tranzactiilor cu birouri si terenuri achizitionate in scopul dezvoltarii de proiecte imobiliare. Cei mai activi investitori au fost Ioannis Papalekas si fondul de investitii NEPI. Cititi pe larg despre tranzactiile imobiliare din 2014.

Decizia S&P din luna mai: un rating mai bun pentru Romania

Decizia S&P din luna mai: un rating mai bun pentru Romania

Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit in luna mai ratingul guvernului Romaniei cu o treapta, la "BBB-", in categoria "investment grade", recomandata pentru investitii pe termen lung, cu perspectiva stabila. S&P era singura dintre cele trei mari agentii de rating care inca evalua Romania in categoria "junk", a investitiilor speculative, nerecomandata investitorilor pe termen lung.

Sursa foto: Shutterstock

Exit-ul OBI si vanzarea Baumax

Exit-ul OBI si vanzarea Baumax

Piata locala de bricolaj a trecut anul acesta printr-o efervescenta oarecum atipica pentru cursul lucrurilor dintr-o industrie extrem de afectata de criza globala, sectorul bricolajului si al materialelor de constructii fiind unul puternic lovit: exit-ul Obi si vanzarea Baumax au iesit in evidenta in 2014.

Scaderea dobanzilor la credite

Scaderea dobanzilor la credite

Dobanzile la credite au continuat sa scada anul acesta (mai mici de 10% la creditele de consum si de aproape 5% la finantarile imobiliare in lei, in contextul in care BNR a dat multe semnale in ultima perioada pentru scaderea acestora, factor care ar trebui sa determina cresterea cererii pentru imprumuturi.

Listarea anului: Electrica

Listarea anului: Electrica

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publica initiala derulata in perioada 16-25 iunie, pretul final rezultat din operatiune fiind de 11 lei pe actiune, adica pretul minim stabilit prin prospect.

Supra-acciza, taxa pe stalp si reducerea CAS

Supra-acciza, taxa pe stalp si reducerea CAS

In zona fiscalitatii, trei decizii au avut un impact semnficativ asupra mediului de business: primele doua au fost nefavorabile (Introducerea unei accize suplimentare la carburanti fara o analiza de impact si taxa pe constructii speciale), in timp ce a treia (mult asteptata masura de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale la angajator) a fost salutata la unison de reprezentantii mediului de afaceri.

Arestarile, retinerilor si condamnarilor "afaceristilor" romani

Arestarile, retinerilor si condamnarilor "afaceristilor" romani

Arestarile unor oameni de afaceri si ale unor politicieni apropiati unor auto-intitulati oameni de business reprezinta, in opinia WALL-STREET.RO, cel mai important eveniment al anului 2014, cu impact puternic in sens larg, la nivelul societatii, si la nivel mai restrans, in cadrul mediului de afaceri.

Sub deviza “nicio zi fara descinderi, mandate de arestare, retineri, arestari sau condamnari”, media romaneasca a fost "inundata" cu subiecte juridice de breaking news care au un impact asupra mediului de business autohton.

Sursa foto: Shutterstock.com