Pretul gazelor nu va creste in al doilea trimestru, scumpirea programata pentru 1 aprilie fiind anulata de "evolutiile favorabile la importuri", a declarat pentru NewsIn, directorul general in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Gabriel Sirbu.

"Nu va fi nicio scumpire a gazelor de la 1 aprilie. Am avut o evolutie favorabila a importurilor si nu exista niciun motiv pentru care pretul gazelor livrate consumatorilor captivi (populatie si companii cu un consum redus, n.red.) sa creasca", a spus directorul general al Departamentului de Preturi si Tarife din cadrul ANRGN.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, elaborat de ANRGN si publicat in luna decembrie a anului trecut, gazele naturale ar fi trebuit sa se scumpeasca de trei ori in acest an, in aprilie, iulie si octombrie. Proiectul de act normativ mentiona ca pretul maxim al gazelor din productia interna va fi de 145 dolari/1.000 mc in primul trimestru din 2007, 155 de dolari in trimestrul urmator pentru ca in ultima jumatate de an, pretul gazelor din productia interna sa creasca cu inca 15 dolari, ajungand la 160 de dolari in trimestrul trei si 170 dolari la sfarsitul anului.

Conform angajamentelor asumate in fata Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2009, pretul gazelor din productia interna trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cel al gazului importat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri