Consumatorii de energie ar putea plati tarife diferentiate, din 2008, in functie de furnizorul de electricitate, a declarat, agentiei NewsIn, directorul general al Departamentului Preturi si Tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Viorel Alicus.

"De anul viitor, s-ar putea sa introducem opt tarife regionale la electricitate", a spus Alicus. Potrivit acestuia, desi la 1 iulie se va liberaliza total piata de energie electrica nu sunt asteptate mari modificari. Alicus a mai aratat potrivit NewsIn ca si dupa data de 1 iulie, ANRE va continua sa mearga pe tarife reglementate pentru a proteja populatia.

Conform reglementarilor in vigoare, o data cu liberalizarea completa a pietei de electricitate, vor fi liberi sa aleaga furnizorul de electricitate si consumatorii casnici. in prezent, pentru ca gradul de deschidere a pietei este de peste 80%, au voie sa-si aleaga furnizorul de energie doar companiile.

Piata romaneasca de distributie a energiei electrice este impartita in opt zone, deservite de opt companii diferite, desprinse din Electrica. Patru dintre acestea au fost privatizate in ultimii ani, restul de patru aflandu-se in diferite stadii de pregatire a procesului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri