Consortiul Nabucco nu comenteaza declaratiile ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, care a spus ca Romania sprijina proiectul concurent South Stream, declaratii pe care le considera de ordin politic, dupa cum a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Consortiului, Christian Dolezal.
"Nu comentam declaratiile politice si alte proiecte. Suntem responsabili de proiectul Nabucco si zilnic depunem eforturi pentru a fi realizat", a precizat purtatorul de cuvant al Consortiului Nabucco.

In ceea ce priveste faptul ca tarile care fac parte din consortiul Nabucco accepta sa participe si la South Stream si pentru ca pana acum in privinta proiectului conductei Nabucco lucrurile au stagnat, purtatorul de cuvant al consortiului a afirmat ca "fiecare partener este liber sa discute si proiecte aditionale".

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantul consortiului agentiei de stiri NewsIn, se astepta ca cererea pentru gaze sa creasca in Europa, iar Europa va avea nevoie de mai multe proiecte de conducte pentru a acoperi cererea estimata.

"Proiectul Nabucco face progrese. In prezent lucram la cadrul legal, care va fi finalizat in curand. Nabucco a anuntat, inca de la finele anului 2007, desemnarea companiei inginer al proprietarului pentru coordonarea planificarii detaliate a proiectului. Partenerii Nabucco sunt angajati in proiect si mergem inainte", a mai spus Christian Dolezal.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa ca Romania sprijina proiectul South Stream si, daca va fi invitata, va participa la acest proiect.

South Stream, care va fi construit de Gazprom in parteneriat cu grupul italian ENI, va conecta Rusia cu Italia tranzitand Bulgaria si Grecia, si Rusia cu Austria, prin Bulgaria si Serbia. Proiectul este estimat la 14 miliarde de dolari.

Conducta Nabucco are scopul de a reduce dependenta energetica a Europei fata de Rusia, incepand cu 2013. Din acest proiect fac parte: OMV din Austria, compania ungara MOL, Transgaz din Romania, Bulgargaz din Bulgaria, firmea turceasca Botas si grupul german RWE. Lungimea conductei ar atinge 3.300 kilometri si costurile acestui proiect se ridica la circa 7,9 miliarde euro, potrivit ultimelor estimari ale Consortiului. Conducta va fi finantata in proportie de o treime de proprietari si de doua treimi de banci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri