Deficitul bugetar al Romaniei s-ar putea adanci la 3-4% din produsul intern brut (PIB) in 2008, in functie de veniturile la buget din noiembrie si decembrie, a declarat ministrul actual al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
"De la sfarsitul lui octombrie, veniturile la buget au inceput sa scada, iar din noiembrie am trecut pe varianta de avarie si am redus cat s-a putut cheltuielile bugetare, insa daca veniturile bugetare vor continua sa scada, deficitul s-ar putea duce undeva intre 3 si 4% din PIB", a mai spus Vosganian.

Varujan Vosganian declarase marti, la Realitatea TV, ca in ultimile trei luni incasarile la bugetul de stat au fost mai mici cu aproape 2 miliarde euro fata de istoricul aceleiasi perioade din ultimii ani si se asteapta ca, mergand pe aceasta tendinta, incasarile sa fie mai mici in 2009 cu circa 3 miliarde euro.

Guvernul tintea pentru acest an un deficit bugetar de 2,3% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri