Bucurestenii isi pot achita, din aceasta saptamana, taxele si impozitele locale pe 2009 la casieriile directiilor de specialitate ale administratiei locale, la banci, la oficiile postale sau prin plata electronica, au anuntat edilii Capitalei.
In sectorul 1, contribuabilii care sunt persoane fizice isi pot indeplini obligatiile de plata cu ajutorul cardului bancar, prin ordin de plata sau prin mandat postal. Cei care nu apeleaza la una dintre aceste metode se pot prezentala la casieriile Directiei de impozite si taxe locale, aflate la urmatoarele adrese: str. P-ta Amzei nr. 13, Calea Grivitei nr. 115, Calea Grivitei nr. 208 - 210, str. Borsa nr. 27, str. Pajurei nr. 13, Bd. Banu Manta nr. 9, str. G-ral Berthelot nr. 55 si str. Garlei nr. 2. Directiile sunt deschise luni, marti si joi, intre 8.30 si 19.00, iar miercuri si vineri intre 8.30 si 17.00.

Locuitorii sectorului 2
au, in plus, posibilitarea de a plati online la oricare dintre cele 67 de oficii postale din Capitala, prin Internet banking (pentru cei care au conturi deschide la bancile Bancpost sau BCR). Pentru plata taxelor aferente locurilor de parcare, Primaria Sectorului 2 a decis infiintarea, din acest an, a patru centre de colectare.

Acestea se afla pe Sos. Pantelimon nr. 255 - bloc 43 (pentru zonele Sos. Fundeni - intre soseaua Pantelimon, Sos. Dobroesti si str. Ciocarliei, Bd. Basarabia, Sos. Pantelimon - de la intersectia cu Sos. Iancului pana la capatul arterei), Sos. Iancului nr. 59 - bloc 101A (pentru zonele Vatra Luminoasa, Sos. Iancului, Sos. Pantelimon - intre Obor si intersectia cu Sos. Iancului), la sediul ADP sector 2 din Sos. Electronicii nr. 44 (pentru zonele Floreasca, Bd. Lacul Tei, Str. Doamna Ghica, Sos. Colentina) si Calea Mosilor nr. 132 (pentru zonele Calea Mosilor, Sos. Stefan cel Mare, Sos. Mihai Bravu). Programul de lucru cu publicul este de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 18.30, si sambata, intre 9.00 si 12.00. La achitarea taxei de parcare, proprietarii trebuie sa prezinte obligatoriu certificatul de inregistrare a autovehiculului (in original) si autorizatia de parcare pentru viza pe anul 2009.

In sectorul 3, impozitele si taxele locale se achita la sediile Directiei de impozite si taxe locale, la agentiile CEC Bank de pe raza sectorului si la toate oficiile postale din Capitala. Sediile Directiei de impozite si taxe locale din sector sunt la adresele Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, str. Campia Libertatii nr. 36 si str. Sf. Vineri nr. 32. Programul de lucru al casieriilor este luni, marti, miercuri si vineri, intre orele 8.30 si 16.30, si joi, intre orele 8.30 si 18.30.

In sectorul 4, colectarea taxelor incepe pe 12 ianuarie, iar acestea pot fi platite la casieriile Directiei de impozite si taxe locale din Sos. Oltenitei, nr. 37-39, str. Serg. Nitu Vasile nr. 50-54 si Calea Serban Voda nr. 43.

In sectorul 5
, platile se fac tot la administratia locala, la casieriile din Piata Mihail Kogalniceanu, precum si la trei agentii CEC Bank din Calea Victoriei, str. Ilfov si str. Iacropol.

In sectorul 6, taxele si impozitele se pot plati la casieriile din Drumul Taberei nr. 18, str. Virtutii nr. 1-3 si Calea Giulesti nr. 125.

Impozitele si taxele locale aferente anului fiscal 2009 pot fi platite in doua transe egale, la termenele scadente, respectiv 31 martie 2009 si 30 septembrie 2009. Impozitul anual de pana la 50 lei, inclusiv, se achita integral pana la primul termen de plata scadent. Pentru plata cu anticipatie a impozitului datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie, se acorda o bonificatie de 7%. Contribuabilii care datoreaza taxa de ocupare a domeniul public au obligatia depunerii declaratiei de impunere pana la data de 31 ianuarie.

Pentru neachitarea la termenul de scadenta se vor plati penalizari de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri