Romania a avut in trimestrul al doilea din acest an a patra scadere a produsului intern brut din Uniunea Europeana, de 8,8% fata de trimestrul similar din 2008, mult peste media de ansamblul intregii UE de 4,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In zona euro, produsul intern brut s-a contractat cu 4,7%, potrivit datelor estimative ale biroului european de statistica.

Polonia a fost singurul dintre statele membre care au raportat date catre Eurostat ce a inregistrat o crestere a economiei in al doilea trimestru, cu 1,4% fata de aceeasi perioada din 2008.

In trimestrul II, cele mai semnificative diminuari ale economiei au avut loc in Lituania (-20,4%), Letonia (-18,2%), Estonia (-16,6%) comparativ cu intervalul similar din 2008, potrivit NewsIn.

Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei s-a comprimat cu 1,2%, a cincea scadere din UE, peste media de la nivelul intregului bloc comunitar, de 0,2%, si peste contractia de la nivelul zonei euro, de 0,1%, arata datele Eurostat.

Marti, Institutul National de Statistica din Romania a revizuit usor in scadere datele din prima estimare, anuntand o contractie a economiei romanesti cu 8,7% fata de trimestrul II 2008 si cu 1,1% comparativ cu trimestrul anterior.

In perioada aprilie-iunie, consumul gospodariilor a stagnat in UE si a crescut cu 0,2% in zona euro, in timp ce investitiile s-au micsorat cu 1,9% in UE si cu 1,3% in zona euro. Exporturile au scazut cu 1,5% in UE si cu 1,1% in zona euro, iar importurile s-au diminuat cu cate 2,8% in blocul comunitar si in cele 16 state care sunt in zona euro.

Economia SUA s-a redus cu 3,9% fata de trimestrul al doilea din 2008, iar cea a Japoniei s-a comprimat cu 6,5% in acelasi interval.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri