Manifestatia organizata de Alianta Bugetarilor, la care au fost asteptati 20.000 de sindicalisti in Piata Victoriei, a fost deschisa de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, in jurul orei 11.00, manifestantii scandand lozinci antiguvernamentale impartite de unul dintre participanti.
[Update] Mitingul bugetarilor, incheiat cu o ora inainte decat era stabilit

Mitingul bugetarilor adunati, ieri, in Piata Victoriei a luat sfarsit in jurul orei 13.00, cu o ora inaintea termenului pentru care aveau autorizatie, sindicalistii parasind piata pe acorduri de muzica populara.

Mitingul s-a incheiat in timpul unui recital de muzica populara, pe care cei mai multi dintre sindicalisti nu l-au mai ascultat, grabindu-se sa plece spre autobuze sau spre casa.

Reprezentantii federatiilor sindicale din tara au inceput sa paraseasca Piata Victoriei incepand cu ora 11:45, insa cei mai multi au plecat dupa discursul presedintelui CNSLR Fratia, Marius Petcu, urmat de discursul presedintelui executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Inainte de ora 13, sute de oameni blocau bulevardul Kiseleff, indreptandu-se spre iesiri. "Habar n-am ce se intampla, noi am hotarat sa parasim Piata Victoriei incepand cu ora 13. Nu stiu ce i-a determinat sa se indrepte catre autocare", a declarat, potrivit NewsIn, vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

Incepand cu ora 10.15 atmosfera a fost animata de unul dintre manifestanti, urcat pe o scena in fata multimii, care saluta sindicatele, le dadea indicatii celor veniti din teritoriu si incerca sa faca atmosfera prin diferite lozinci. Lozincile strigate, precum "Unitate", "Pensionari, veniti cu noi" sau "Jos Guvernul", au fost primite cu mai mult sau mai putin entuziasm de cei prezenti.

Inainte ca liderul Cartel Alfa sa deschida mitingul, acesta le-a amintit celor prezenti de ce s-au strans in Piata Victoriei: "ne-am adunat aici ca sa - nu uitam ca ne-au mintit".

Bannerele protestatarilor afisa lozinci precum "Stopati batjocura nationala", "Guvernul Boc adanceste criza", scrie NewsIn.

Inainte de inceperea mitingului, aproximativ 6.000 de sindicalisti se adunasera in Piata Victoriei la mitingul Aliantei Bugetarilor, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru.In total, peste 20.000 de sindicalisti sunt anuntati sa participe la protestul legat, in principal, de problema salariilor.

Lista revendicarilor incepe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unica, initiativa la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalisti, cu conditia "respectarii constrangerilor bugetare". Sindicalistii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice, dupa cum a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

La miting participa reprezentantii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa), insa sunt anuntate intariri dinspre Alianta Bugetarilor si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, reprezentantii acesteia din urma declarandu-se solidari cu bugetarii si dorind sa reclame, si cu acest prilej, propriile probleme, printre care aceea a nereprezentarii in senatele universitatilor, potrivit noii legi a educatiei.

Mitingul se va desfasura in Piata Victoriei in intervalul 11.00-14.30. Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la ora 16.30, potrivit Jandarmeriei.

Masurile de ordine publica la acest protest sunt asigurate de peste 1000 de jandarmi si 540 de politisti. La fata locului vor fi prezente si doua echipaje de pompieri si patru ambulante SMURD, a mai spus Militaru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri