Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca centura de ocolire Est a municipiului Cluj-Napoca, dintre Valcele si Apahida, va fi data in folosinta in vara acestui an, chiar daca nu va fi finalizata.
Ministrul a afirmat ca deschiderea centurii - care era planificata pentru decembrie 2009 - va decongestiona traficul din municipiu, acest fiind motivul pentru care deschiderea pentru circulatie este importanta, conform NewsIn.

Centura ocolitoare m-a interesat mult mai mult pentru ca am vrea sa dam drumul la circulatie peste tot, chiar daca nu va fi totalmente finalizat, nici nu vorbim de receptionat. Am vrea sa dam drumul la circulatie in iunie-iulie, maxim, ca sa scoatem traficul din mijlocul orasului, chair daca noi o sa mai continuam sa lucram", a spus ministrul, la finalul unei intevederi cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Berceanu a subliniat ca majoritatea lucrarilor de infrastuctura din Cluj sunt ingreunate de compozitia solului, sensibil la alunecari de teren, ceea ce duce la ridicarea costului unei astfel de lucrari.

„Dumneavoastra, aici, din pacate, aveti un sol extraordinar de complicat, e ceva greu de tinut in mana din punct de vedere tehnic. Sunt si constructori italieni, americani si toata lumea se minuneaza ca aici nu sta nimic! Cum ai umblat undeva se schimba apele freatice. E o lucrare grea, fiind grea e si scumpa si pe situatia financiara de acum, fiind scumpa e greu de... dar, in sfarsit, speram ca undeva la jumatatea anului sa putem da drumul la circulatie, chiar daca unele tronsoane nu vor fi neaparat gata", a afirmat Radu Berceanu.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat la randul lui ca, desi spera ca centura de ocolire est, care va scoate din municipiu traficul dinspre si inspre Bucuresti si Bistrita, sa fie gata in toamna acestui an, exista sanse ca termenul sa fie devansat.

Noi acum insistam sa finalizam centura Valcele-Apahida, care avem sperante sa fie gata. Noi am spus august-septembrie, dar noi speram sa fie mai repede gata. Pentru judetul Cluj acum prioritatea este sa terminam Valcele-Apahida, s-a inceput B-dul Muncii-Apahida (n.red. - portiune care face legatura dintre centura si Cluj-Napoca), sa speram ca si aceasta bucata sa fie gata pana la finele anului", a mai afirmat Tise, adaugand ca pentru a deschide pentru trafic intreaga centura de ocolire mai sunt necesari opt milioane de euro.

Centura de ocolire Est Valcele - Apahida are o lungime de 23.6 km si presupune o investitie de aproximativ 100 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri