Dezechilibrele economiei romanesti si solutiile propuse de guvernanti si oamenii de afaceri sunt principalele subiecte despre care presa de business scrie astazi.
Lupta statului cu evaziunea scumpeste viata romanilor, explica Evenimentul Zilei. „Grabiti-va sa va faceti stocul de parfumuri, bijuterii, pahare de cristal sau chiar arme de vanatoare, daca intentionati sa cumparati astfel de produse in perioada urmatoare. Toate acestea, la fel ca si iahturile si majoritatea hainelor de blana naturala se vor scumpi, dupa ce guvernul va reintroduce accizele pentru produsele de lux. Taxele au fost eliminate de la inceputul acestui an, deoarece contravin normelor Comisiei Europene. Daca le mentinea, Romania ar fi riscat declansarea procedurii de infringement”, relateaza Gandul.

Ziarul Financiar relateaza ca bancile au de recuperat credite de 4,8 mld. euro de la salariatii bugetari. "Bancherii spun insa ca masurile de ajustare a cheltuielilor in sectorul bugetar nu pot fi evitate si afirma ca au pregatite solutiile de restructurare a creditelor oferite anul trecut salariatilor din domeniul privat care s-au confruntat cu reducerea veniturilor sau chiar pierderea locului de munca".

Cotidianul Gandul vorbeste despre fraudele din asigurari si cum incearca romanii sa fraudeze asigurarile cu muscaturi de caine. „Un alt gen de frauda este cel in care s-au platit despagubiri necuvenite pentru simple accidente, gen muscaturi de caine, entorse sau arsuri usoare. Un control a descoperit ca, in cinci ani, o firma platise 220.000 euro despagubiri unor angajati ai firmei de asigurare sau rude ale acestora care suferisera …dureri de cap, muscaturi de caine, entorse sau arsuri usoare. In majoritatea cazurilor, despagubirile au fost platite pentru riscul de invaliditate permanenta, cu "ajutorul" constatarilor medicului legist”.

Romania Libera ne prezinta o analiza despre evolutia preturilor „la terenuri care s-au prabusit in ultimii doi ani. Cat de mult? Un raspuns general valabil este greu de dat, avand in vedere ca in aceeasi localitate preturile au variat si variaza foarte mult in functie de numeroase criterii. Romania Libera face o comparatie folosind preturi cerute in 2008 si acum, pentru aceleasi loturi”.

Jurnalul National relateaza ca masurile privind reducerile salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor este o decizie definitiva. „Concluzia intalnirii a fost ca masurile care vor fi asumate de Guvernul Boc vor fi exact acelea anuntate de Traian Basescu acum doua saptamani, fara modificari. Oficial, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a solicitat Guvernului sa dea dovada de maxima deschidere fata de sindicate si partidele politice din opozitie, printr-o informare constanta asupra masurilor care vor fi luate”.

Adevarul prezinta ideile de solutionare a problemelor economice in viziunea primarului din Sibiu, Klaus Johannis, printre acestea majorarea taxei pe valoare adaugata cu 2-3 puncte procentuale. „Johannis nu este de acord cu masurile luate de actualul Guvern, masuri ce lovesc in pensionari si bugetari, motiv pentru care crede ca alte solutii ar fi fost mai potrivite pentru actuala situatie a Romaniei”, scrie cotidianul Adevarul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri