Cel mai mare venit primit in luna aprilie la Ministerul de Externe este de 14.424 lei, corespunzand functiei de director general, arata grila veniturilor nete, dupa ce in urma cu trei zile institutia daduse publicitatii o situatie a salariilor de baza pentru categoriile de personal.
Conform noilor date publicate pe site, venituri nete pe luna aprilie ale directorilor generali din Ministerul de Externe variaza intre 7.080 si 14.424 lei, in timp ce veniturile directorilor sunt cuprinse intre 6.200 lei si 11.262 lei.

MAE a precizat ca tabelul initial, publicat luni, continea categoriile de personal din Ministerul Afacerilor Externe si tipurile de sporuri care puteau fi adaugate de la caz la caz, potrivit legislatiei in vigoare, anunta NewsIn.

In functie de situatia personala a fiecaruia, unii angajati MAE beneficiaza de anumite sporuri, altii pot sa cumuleze toate sporurile, se arata in documentul prezentat in legatura cu noile date salariale. Noul tabel de pe site-ul MAE prezinta veniturile nete ale angajatilor MAE, in luna aprilie 2010.

Astfel, potrivit datelor comunicate initial de MAE, salariul de baza al ministrului de externe si al secretarilor de stat este de 6.614 lei, in timp ce secretarul general castiga 9.292 lei, iar secretarul general adjunct 8.807 lei. In tabelul cu veniturile nete ale angajatilor din centrala MAE, ministrul de externe are 8.092 lei, iar venitul net al secretarilor de stat variaza intre 5.480 lei si 7.514 lei. Veniturile nete ale secretarului general se ridica la 10.076 lei, in timp ce secretarul general adjunct are 8.808 lei.

Tabelul cu veniturile nete pe luna aprilie include si veniturile celor doi subsecretari de stat din MAE, care au 3.962, respectiv 6.489 lei. Cei doi subsecretari de stat nu erau mentionati in precedenta lista cu salariile de baza ale angajatilor MAE.

Consilierii ministrului au venituri nete cuprinse intre 3.741 si 5.169 lei.

Un ambasador are un salariu de baza de 7.514 lei, iar veniturile nete ajung la 8.092 lei.

MAE precizeaza ca persoanele care ocupa functii de conducere beneficiaza de o indemnizatie de conducere, calculata in procente la salariu de baza (inclusa in salariul de baza), astfel: a. Director general, secretar general 55 (%); b. Director general adjunct, director,director de cabinet, secretar general adjunct 50 (%); c. Director adjunct 40 (%) ; d. Sef serviciu 30 (%) ; e. Sef birou 25 (%).

Cel mai mic salariu de baza in Ministerul roman de Externe este primit, potrivit tabelului publicat luni, pentru functia de curier relatii II, cu gimnaziu, care are 715 lei. Aceeasi functie are cel mai mic venit net in luna aprilie, de 1.089 de lei.

Ministerul de Externe precizeaza ca la salariul de baza se pot adauga, in functie de conditiile specifice de desfasurare a activitatii, o indemnizatie de pana la 15% calculata asupra salariului de baza, pentru cifrul de stat si un spor de pana la 15% din salariul de baza, proportional cu timpul efectiv lucrat in conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase.

Surse din PDL declarau la 25 mai ca presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul unei intalniri cu parlamentarii si ministrii PDL, ca ministerele si agentiile ar trebui sa afiseze pe site-urile oficiale numele si toate veniturile angajatilor, astfel incat romanii "sa vada cat castiga fiecare bugetar". Sursele citate au spus ca seful statului a recomandat ca ministerele si agentiile sa faca publice veniturile tuturor angajatilor, prin afisarea pe site. "Presedintele ne-a spus ca ministerele si agentiile sa puna mana si sa afiseze pe site, chiar cu riscul de a fi date in judecata, numele angajatilor si veniturile lor, nu doar salariile, ci si sporurile, pentru ca fiecare roman sa se poata uita si sa vada cat castiga fiecare bugetar", au precizat participanti la intalnirea cu seful statului. Potrivit acestora, Basescu le-a recomandat ca decizia de publicare a acestor informatii sa se faca prin ordin de ministru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri