Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj a blocat conturile unui numar de 2.092 de agenti economici, aproximativ 20% din totalul firmelor inregistrate in judet, pentru neplata datoriilor catre bugetul de stat.
In cursul lunii mai, reprezentantii DGFP Gorj au emis 5.397 de somatii de plata pentru recuperarea unei sume de peste 25 milioane lei. Instiintarea transmisa catre firmele cu datorii este primul pas facut de inspectorii finantelor publice inainte de a decide blocarea conturilor.

Angajatii fiscului au reusit sa recupereze astfel o buna parte din suma datorata de firme si terti. Pentru ca nu a fost recuperata intreaga suma, finantistii au apelat la blocarea conturilor a 2.092 de firme si agenti economici, informeaza NewsIn.

“Blocarea celor peste 2.090 de conturi s-a facut pentru un debit de 6 milioane de lei. Totodata, au mai fost dispuse popriri la terti, in numar de 468, pentru suma de 4 milioane de lei. Fata de lunile precedente, se observa o crestere a agentilor care nu isi platesc obligatiile catre stat. Cand bancile ne anunta ca nu sunt bani in contul celor la care am aplicat blocarea, trecem la sechestrul pe bunuri. Avem in luna mai 11 sechestre pe bunuri mobile si cinci pe bunuri imobile. Nu vrem sa aplicam sechestre pe bunuri mobile si imobile cu care sa nu putem face nimic, pentru ca nu vrea nimeni sa le cumpere. Sa nu ajungem sa cheltuim mai mult cu partea de procedura si sa nu obtinem mare lucru”, a spus Gheorghe Paraschivu, directorul general al DGAFP Gorj.

Mariana Budulan, directoarea Directiei de taxe si Impozite Locale Targu Jiu, a declarat ca in primul trimestru al acestui an, a initiat peste cinci mii de popriri pe conturi, salarii si diferite alte venituri.

“In primul trimestru am aplicat 5.000 de popriri pe conturi, salarii si diferite venituri. La aceste 5.000 de popriri din 2010 se adauga cele 17.000, cate erau inregistrate la finalul anului 2009”, a declarat Mariana Budulan.

In foarte multe institutii ale statului exista angajati care au popriri pe salarii. Cei mai multi se gasesc la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj, acolo unde din 1.085 de angajati, 101 au popriri pe salariu.

La Consiliul Judetean Gorj, din 150 de angajati, numai cinci au popriri pe salarii din cauza debitelor neachitate la timp. Chiar si pensionarii au popriri pe pensii.

„In prezent, in dosarele Casei Judetene de Pensii Gorj, se afla cu popriri pe pensii 1.682 de pensionari, iar sumele retinute pensionarilor pentru datoriile neplatite se ridica la peste o suta optzeci si opt de mii de lei”, a declarat Rodica Ghimisi, directoarea Casei de Pensii Gorj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri