Efectele majorarii cotei TVA este unui din principalele subiecte care fac agenda presei de business de astazi.
Potrivit Romania Libera, Banca Nationala a Romaniei (BNR) considera ca maririle de preturi vor fi temperate de cererea redusa. De asemenea, daca tuturor produselor li s-ar aplica o crestere proportionala cu avansul TVA, majorarea ar trebui sa fie de 4,2 puncte procentuale.

Adevarul scrie ca Enel, compania italiana care a preluat in 2007 filiala de distributie si furnizare a energiei Electrica Muntenia Sud, si-a indeplinit in 2008 doar 53% din investitiile asumate prin contractul de privatizare, iar in 2009 doar 52% din acestea, arata raportul comisiei parlamentare care a anchetat modul in care Enel si-a indeplinit obligatiile contractuale.

In articolul “Asteptati ieftinirea creditelor in lei? Luati-va gandul!”, publicat in Capital, autorul informeaza ca Dobanda de politica monetara va ramane la nivelul din prezent sau va fi majorata din cauza inflatiei. Efectul: desi piata spera ca se vor ieftini, imprumuturile vor deveni mai scumpe.

Pe Money.ro, cititorii pot afla despre cat costa o casa din lemn pe timp de criza. Desi piata caselor de lemn este una de nisa in Romania, criza aduce avantaje pentru cei care vor sa cumpere o astfel de locuinta. Firmele care construiesc case de lemn au redus preturile in medie cu 30%. Astfel, pentru o casa cu o suprafata de 100 de mp, pretul variaza de la 11.000 de euro la 40.000 de euro fara TVA, in functie de firma pe care o alegeti.

Ziarul Financiar noteaza ca fostul fotbalist Gica Popescu isi face un centru comercial de tip bazar in apropiere de piata Rahova din Capitala, pe terenul fostei fabrici de vopsele a producatorului Fabryo Corporation, in urma unei investitii de 10 milioane de euro.

DailyBusiness analizeaza oportunitatea listarii Prefab, care activeaza in domeniul constructiilor, la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti (BVB): "Intr-un moment in care sectorul constructiilor este in colaps, firma cauta finantare pe piata de capital pentru a se extinde la nivel regional. Va reusi sau va inregistra un nou esec, ca in 2008?", scrie sursa citata.

Cifra record de turisti pe litoralul romanesc, pentru acest sezon, informeaza Gandul. Recordul de anul acesta, respectiv 53.000 de turisti, este insa departe de cifrele din anii trecuti, in acest sfarsit de saptamana fiind pe litoral cu 15% mai putini turisti decat in aceeasi perioada din 2009, conform datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri