Nici astazi vestile din mediul de afaceri romanesc nu sunt mai bune. Publicatiile de business si generaliste scriu astazi despre pierderile-record ale gigantului industrial Sidex, despre zvonurile legate de intrarea Romaniei in incapacitate de plata, dar si despre dificultatile pe care noul Cod Fiscal le pune administratorilor de societati.
„Cea mai mare pierdere din Romania: 334 milioane de euro”, titreaza Ziarul Financiar, intr-un articol despre cum combinatul Sidex din Galati i-a produs miliardului indian Mittal o gaura imensa.

Cum arata biroul guvernatorului Bancii Centrale? Daily Business a realizat un foto-reportaj in "palatul" lui Mugur Isarescu. BNR a fost construita dupa modelul Bancii Nationale din Franta. "Dar acum arata mai bine si decat Banca din Franta, si decat Banca Angliei", spune Isarescu.

Money.ro face bilantul afacerilor marilor retaileri in 2009. "Chiar daca a inregistrat scaderi, Metro isi pastreaza pozitia de cel mai puternic retailer, in timp ce Carrefour si Kaufland vin tare din urma", potrivit publicatiei online.

"Nu avem cum sa iesim anul asta din recesiune. Considerente psihice si emotionale vor modifica piata si consumul populatiei", spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR intr-un articol HotNews.ro despre cat de reale sunt zvonurile potrivit carora Romania ar putea intra in incapacitate de plata.

Potrivit cotidianului Bursa, Fondul Proprietatea a fost dat in judecata chiar de fostul sau presedine, Alexandru Paunescu, care considera ca inca mai mare dreptul la aproape 30.000 de euro dupa mandatul sau de un an.

"Relocarea multinationalelor din IT&C si pharma animeaza piata office - anunta ziarul Curierul National citandu-l pe Horatiu Florescu, presedintele The Advisers/Knight Frank.

Cum sa-ti gestionezi cat mai eficient bugetul redus cu 25%? Evenimentul Zilei a stat de vorba cu specialisti din domeniul financiar pentru a stabili a afla care sunt avantajele si dezavantajele creditarii pe timp de criza.

Adevarul analizeaza costurile pe care le va implica "energia curata" odata cu modificarea Legii 220/2008. Potrivit noului act normativ, un certificat verde se va putea tranzactiona la o valoare cuprinsa intre 27 si 55 de euro.

Cum forteaza statul mana patronilor sa intre in faliment - scrie Romania libera, intr-un articol despre Codul fiscal care "baga spaima in administratori".

Jurnalul National spune ca anul acesta, pe litoral, vor ajunge cu 10% mai putini turisti decat in 2009. "Criza ne strica vacanta" este concluzia la care ajung tour-operatorii intervievati de cotidian.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri