Partidul Social Democrat (PSD) a avut o zi agitata ieri, a adunat voturi pentru ca motiunea de cenzura sa treaca. Ieri dimineata mai erau nevoie de aproximativ 20 de voturi, insa spre dupa-amiaza numarul voturilor necesare s-a redus la 4, potrivit declaratiilor lui Victor Ponta, presedintele PSD. Intre timp, in Camera Deputatilor s-a dezbatut Ordonanta de Urgenta 50/2010 ce reglementeaza creditele.
[Update7] [VIDEO] Incidente violente la mitingul din Capitala

Miile de protestatari revoltati forteaza gardul din fata Parlamentului, jandarmii intervenind in forta.

Aflati in fata Palatului Parlamentului de aproximativ doua ore, sindicalistii au fortat mai multe garduri de protectie din Piata Constitutiei, reusind sa le indeparteze, potrivit 9AM.ro.

Cordonul de jandarmi a fost intarit cu detasamente formate din scutieri si forte de ordine, fapt ce i-a infuriat si mai mult pe protestatari. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca protestatarii au indepartat cateva garduri care delimitau zona de protest, insa au fost imediat inconjurati de jandarmii din trupele speciale. Dupa ce sindicalistii au indepartat gardurile de protectie, trupele speciale de jandarmi s-au mobilizat si au format un lant uman in spatele portilor de intrare in curtea Palatului Parlamentului.

[Update6] Numarul protestatarilor care marsaluiesc spre Parlament a ajuns in jurul orei 12.00 la peste 30.000


Numarul protestatarilor este in crestere, a anuntat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, potrivit Mediafax.

Coloana de manifestanti s-a oprit din mars, la putin timp de la plecarea din Piata Victoriei, intre Piata Victoriei si Piata Romana, sindicalistii fiind nemultumiti de faptul ca in fata coloanei de manifestanti se aflau lideri ai PSD, scrie 9AM.ro.


[Update5] Parlamentul a inceput dezbaterea motiunii de cenzura

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in care motiunea de cenzura "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, urmeaza sa fie dezbatuta si supusa votului, a inceput, in aceasta dimineata, potrivit Mediafax.

La sedinta, care a inceput cu o intarziere de circa 30 de minute fata de ora anuntata, si-au anuntat prezenta 349 din cei 470 de parlamentari. Reuniunea este condusa de presedintele Senatului, Mircea Geoana.


[Update4] PNL face campanie pe Facebook pentru motiunea de cenzura

Deputatul PNL Horea Uioreanu a postat, marti seara, pe pagina sa de Facebook, un mesaj adresat prietenilor din lista si i-a indemnat sa ii sune pe parlamentarii PDL de Cluj si sa le ceara sa voteze motiunea de cenzura, scrie 9AM.ro.

[Update3]
Campanu: Plec din UNPR si votez motiunea de cenzura

Vicepresedintele UNPR Liviu Campanu a anuntat ca va pleca din formatiune si va vota, miercuri, motiunea de cenzura a opozitiei.

Campanu a precizat, intr-o emisiune televizata, ca nu a purtat negocieri cu reprezentanti ai partidelor politice. Cititi mai multe pe 9AM.ro.

[Update2] Numarul protestatarilor aflati in Piata Victoriei a ajuns la cel putin 30.000, astfel ca au aparut si primele incidente: trei persoane au avut nevoie de asistenta medicala, una fiind transportata la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Capitala.

Intre timp, spre sediul Guvernului continua sa vina autocare cu sindicalisti, iar alte grupuri de protestatari se alatura celor deja prezenti la miting. Pe strazile care duc spre sediul Guvernului sunt mai multe coloane de manifestanti, care merg pe primele benzi ale drumurilor. Cititi mai multe aici.

[Update1]
A inceput mitingul: Mii de oameni protesteaza in Capitala

Mii de bugetari din toata tara participa astazi la mitingul de amploare din Capitala pentru a protesta impotriva actualului Guvern. Cititi mai multe aici.

Motiunea de cenzura va fi citita si dezbatuta astazi, iar daca aceasta va trece se va alege un nou premier in locul lui Emil Boc. Este, cel mai probabil, a cincea oara cand opozitia incearca sa schimbe Guvernul Boc.

PSD a adunat marti voturi pentru motiunea de cenzura, iar Victor Ponta, liderul PSD, a precizat ca cei care vor vota motiunea sunt considerati partenerii PSD.

"Nu vreau sa dau numele celor care au spus ca vor vota motiunea. Cei care vor vota sunt partenerii nostri. Nu am niciun dubiu ca tot cei de la noi (n.r. - PSD) vor vota motiunea" a declarat Pontra intr-o conferinta de presa, adaugand ca un guvern care sta la putere, dar are sustinere zero este un guvern zero.

Pe de alta parte, Mircea Geoana, presedintele senatului, a transmis un mesaj rezervat fata de sansele de reusita pe care le are motiunea de cenzura. "Eram mai optimist, dar acum sunt mai rezervat. Exista inca o sansa pentru ca a continua cu acest guvern inseamna adancirea crizei in care suntem", a afirmat Mircea Geoana, potrivit Mediafax.

El a spus ca spera ca UDMR sa se alature opozitiei, asa cum a facut-o in 2009, cand alaturi de PSD si PNL a fost formata o noua majoritate, iar motiunea de cenzura a opozitiei a fost adoptata in Parlament.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa o intalnire intre liderii PSD si cei liberali, ca ramane rezervat in ceea ce priveste sansele motiunii de cenzura, preferand sa fie realist.

Daca motiunea va trece, opozitia va alege un nou premier, in ultima vreme fiind vehiculate mai multe nume posibile, pintre care si Klaus Johannis - primarul Sibiului, Mariana Gheorghe - CEO Petrom si Stere Farmache - presedintele Bursei de Valori Bucuresti si vicepresedintele Alpha Bank Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri