Indemnizatia medie de somaj platita de stat anul viitor va avea o valoare cu 10% mai mica fata de acest an, in scadere de la 523 lei la 476 lei, iar indemnizatia de somaj la absolventi va fi inghetata la 300 lei, concomitent cu cresterea numarului de persoane estimat ca vor incasa ajutoare de somaj, transmite Mediafax.
Astfel, numarul estimat al beneficiarilor de indemnizatie de somaj este indicat in crestere comparativ cu proiectia din bugetul pe 2010, de la 280.000 la 449.000 persoane, in timp ce numarul absolventilor care vor primi indemnizatie de somaj ar urma de asemenea sa creasca, de la 10.000 la 45.000 beneficiari.

Numarul persoanelor care vor primi venituri de completare, acordat in baza legii de sprijinire a persoanelor disponibilizate din sectorul public, este indicat tot in crestere fata de prognoza din acest an, de la 0,8 mii la 1,7 mii beneficiari.

Proiectiile privind nivelul indemnizatiei de somaj pentru anul viitor sunt incluse in forma finala a proiectului de buget pe 2011.

Conform documentului, indemnizatia de somaj medie lunara nu va depasi anul viitor 476 lei, in timp ce indemnizatia de somaj medie lunara pentru absolventi va fi inghetata la 300 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri