Presedintele Traian Basescu a declarat ca scrisoarea ministrilor de interne francez si german prin care se cere Comisiei Europene amanarea intrarii Romaniei in Schengen este "o discriminare" la adresa romanilor, potrivit 9AM.ro.
El a spus ca tinta scrisorii este o discriminare la adresa romanilor, pentru ca se cere amanarea intrarii in Schengen pentru motive care nu tin de aquis-ul Spatiului.

Basescu a mentionat ca, in acelasi timp, scrisoarea contine si afirmatii reale despre situatia din Romania. "Scrisoarea contine si realitati ale noastre, care nu pot fi contestate pentru ca si eu si multii altii le-au semnalat frecvent. Pe fond este vorba de functionarea justitiei si a institutiilor statului. Inca avem probleme in functionarea CSM", a spus Basescu.

El a aprecizat ca un precedent de incalcare a tratatului de aderare al unui stat poate duce la alte abuzuri in continuare. "Trebuie sa avem aceleasi conditii de acces pe care le-au avut toate statele. (...) Nu vom accepta o discriminare din partea nimanui", a spus Basescu.

Cititi mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri