Termenul pentru depunerea cererilor de rambursare a TVA aferenta anului 2009 de catre companiile impozabile, dar nestabilite si neinregistrate in acest scop in Romania a fost amanat de la 30 septembrie 2010 pana la sfarsitul lunii martie 2011, prin hotarare aprobata la final de an de catre Guvern, scrie Mediafax.
Hotararea modifica prevederile Codului Fiscal a fost aprobata dupa ce, in octombrie, Consiliul UE a adoptat o directiva prin care termenul limita de depunere a cererilor pentru returnarea TVA catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru decat statul membru de rambursare este prelungit pana la finele lunii martie anul viitor.

Modificarea se va aplica si companiilor stabilite in Romania, care pot solicita prin intermediul portalului electronic rambursarea TVA achitata anul trecut in alte state membre.

Directiva europeana a fost adoptata ca urmare a unor intarzieri si probleme tehnice care au afectat dezvoltarea si operarea portalelor electronice ale unor state membre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri