Ministrul de Interne din Ungaria, Sandor Pinter, a anuntat, astazi, ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen a fost amanata. Potrivit oficialului maghiar, citat de agentia germana de stiri DPA, ambele tari mai au de indeplinit "o serie de sarcini", astfel ca o aderare la termenul fixat de 31 martie 2011 este imposibila, potrivit Antena3.ro.
Ungaria detine presedintia prin rotatie a Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2011

"Romania si Bulgaria au o multime de lucruri de facut"
, a declarat ministrul maghiar. conform oficialului, ar trebui ca "pana in luna iunie sa fie clar ce sarcini mai trebuie sa indeplineasca Romania si Bulgaria", dupa care cel mai apropiat termen ce poate intra in discutie este luna octombrie.

Agentia germana de presa citeaza si un alt diplomat european, sub rezerva anonimatului, potrivit caruia termenul din martie nu se mai afla, in niciun caz, in discutie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, in timp ce se afla la prezentarea bilantului pe anul 2010 al CSM, ca isi asuma responsabilitatea politica pentru intarzierea aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen.

De asemenea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, ieri seara, la TVR1, raspunzand unei intrebari, ca este dispus sa demisioneze daca premierul Emil Boc ii va cere acest lucru, daca este vinovat pentru un eventual esec al aderarii Romaniei la Schengen, potrivit Mediafax.

"Daca prim-ministrul imi cere acest lucru, demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV si acum de Schengen", a spus Baconschi la TVR1.

Presedintele Traian Basescu a cerut ieri ministrilor sa acorde atentie modului de desfasurare a licitatiilor publice pentru contracte finantate din fonduri europene, aratand ca un raport al Comisiei Europene privind MCV a legat licitatiile de functionarea justitiei si, implicit, de aderarea la Schengen.

El a aratat insa in acelasi timp ca este foarte greu de inteles abordarea legata de licitatiile publice pentru bani europeni in conditiile in care Romania a cheltuit o suma foarte mica din aceasta sursa.

Sursa foto: Agerpres. Premierul Emil Boc, in vizita la lucrarile pentru la noul terminal de pe Aeroportul International 'Henri Coanda'. Acesta urma sa fie folosit pentru sosiri si plecari, atat in spatiul Schengen, cat si non-Schengen si trebuia dat efectiv in functiune in martie 2011, cand oficialii asteptau aderarea Romaniei la spatiul Schengen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri