Afla care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Analistii mizeaza pe un curs de schimb in scadere, chiar spre 4,1 lei/euro, ei avertizand insa ca niveluri prea scazute nu sunt sustenabile, din cauza starii modeste a economiei, ne informeaza Financiarul.

Ziarul Financiar scrie cine sunt fondurile americane Artio Global, cei mai mari investitori straini de pe Bursa, cu un portofoliu de peste 100 milioane de euro si totodata principalul cumparator in tranzactia prin care un pachetul de 5% din BRD a fost vandut de catre BERD pentru 107 milioane de euro, cea mai mare tranzactie din istoria Bursei locale.

Capital relateaza ca fostul tenisman Ilie Nastase vrea sa investeasca doua milioane de euro in al cincilea McDonald's din Chi?inau, iar exemplul sau nu este singular, tot mai multe companii din Romania facand pasul peste Prut.

Gandul scrie despre ce chirii platesc managerii straini din Bucuresti, firmele din alte tari platind expatilor pe care ii aduc in Romania chiar si 30.000 de euro pentru chiria pe un an, potrivit reprezentantilor agentiei imobiliare Vission House.

Omenirea risca sa se confrunte cu o criza economica fara precedent, dublata de o criza sociala cu efecte devastatoare, avertizeaza analistii economici, Fitilul "bombei" ar putea fi aprins de speculantii pe petrol, care exploateaza la maxim crizele din Orientul Mijlociu si Africa, informeaza DailyBusiness.ro.

Tot despre petrol scrie si Adevarul, cotidianul notand ca Cotatiile pretul a ajuns ieri la nivelul de 119,8 dolari pe baril, castigand noua dolari in doar cateva ore, dupa ce exporturile de petrol din Libia au scazut cu 25%. Analistii se tem ca, in cazul in care pretul petrolului continua se se aprecieze, acest lucru va determina o noua recesiune la nivel global sau, mai rau, stagflatie.

“Cand va aduce roade Fondul Proprietatea?” se intreaba jurnalistii de la Evenimentul Zilei avand in vedere ca la o luna de la listarea pe Bursa, pretul unei actiuni a Fondului a scazut. Insa analistii sunt optimisti ca investitia va fi profitabila pe termen lung.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri