Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa vanda in luna iulie titluri de stat pe piata interna de patru miliarde de lei, peste valoarea imprumuturilor contractate in iunie, de 3,7 miliarde lei.
Prima licitatie va fi organizata luni, 4 iulie, iar Trezoreria va scoate la vanzare certificate cu scadenta la un an, prin care vrea sa atraga 850 milioane lei, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministerul a programat alte doua licitatii pentru titluri cu scadenta la un an pe 11 si 18 iulie, cu valori indicative egale, de 900 milioane de lei.

Totodata, Trezoreria intentioneaza sa redeschida emisiuni de obligatiuni la trei si la cinci ani, operatiuni prin care vrea sa atraga cate 500 milioane lei.

Ultima licitatie este programata pe 21 iulie, pentru obligatiuni cu scadenta la zece ani, operatiune prin care ministerul vrea sa obtina 350 milioane lei.

Initial, Finantele au anuntat ca vor sa imprumute 4,3 miliarde de lei in iunie, insa au atras doar 3,7 miliarde lei prin titluri in lei. Trezoreria statului a mai imprumutat in aceasta luna 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani, la un randament de 5,29%.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi 30,9 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri