In luna iulie, vanzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca. Cel mai probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%, a declarat Angela Toncescu (foto), presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Acoperire locuinte

La sfarsitul lunii iunie, la nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%.

O pondere de 64% din locuintele din Municipiul Bucuresti erau asigurate, fie prin asigurari facultative, fie prin polite obligatorii de asigurare emise in temeiul Legii nr.260/2008. Pe urmatoarele doua locuri se situeaza judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere in asigurare de 51,4%.

Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).

"In luna iulie, vanzarile de polite obligatorii emise de PAID au continuat sa creasca. Cel mai probabil acelasi lucru s-a intamplat si cu asigurarile facultative, drept pentru care estimez ca, in prezent, avem un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%", a declarat Angela Toncescu.

"Procentul este dublu fata de cel inregistrat inainte de implementarea Legii nr.260/2008, a carei necesitate am sustinut-o intotdeauna, astfel ca este evident faptul ca introducerea obligativitatii asigurarii a impulsionat si asigurarile facultative. Am convingerea ca trendul de crestere va continua, astfel incat tot mai multi oameni sa fie protejati prin asigurare”.

Se remarca faptul ca circa trei sferturi (73,7%) din asigurarile facultative valabile la data de 30 iunie 2011 au fost incheiate pe parcursul primelor 6 luni ale anului curent, restul fiind contracte incheiate/reinnoite in anul anterior, potrivit comunicatului CSA.

Primele brute subscrise in semestrul intai al anului curent, aferente asigurarilor facultative incheiate pentru locuinte, au fost de 315,39 milioane lei, ceea ce inseamna o prima medie pe contract de 153 lei (circa 36 euro).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC - Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri