Raiffeisen Bank International AG estimeaza ca va incheia acest an pe profit, insa se asteapta ca a doua jumatate din 2011 sa fie mai slaba decat primul semestru, a precizat presedintele bancii, Herbert Stepic.
„Per total Europa de Est functioneaza foarte bine. In realitate exista doar o singura problema si aceea e Ungaria”, a afirmat Stepic, intr-un interviu acordat ziarului austriac Wirtschaftsblatt, potrivit marketwatch.com.

Acesta a spus ca legislatia din Ungaria, care prevede ca cei care s-au imprumutat in franci elvetieni sa plateasca o rata de schimb fixa si nu in functie de evolutia pietei, va aduce pierderi de 100 milioane euro subsidiarei Raiffeisen. Stepic nu a putut estima cat din aceasta suma va fi provizionata in acest an.

Spre deosebire de concurenta Erste Group Bank AG, Raiffeisen nu trebuie sa amortizeze fondul comercial din Romania si Ungaria, intrucat la momentul intrarii pe cele doua piete nu a inregistrat fond comercial.

Presedintele grupului Raiffeisen ca discutiile privind recapitalizarile bancilor europene sunt contraproductive.

„Cum poate o banca sa aduca mai mult capital?”, a intrebat Stepic, adugand ca o discutie cu privire la majorari de capital ar trebui sa aiba loc numai cand economia isi revine.

Acesta a mentionat ca atunci cand reglementatorul solicita mai mult capital, iar bancile nu pot sa il ofere, primul lucru pe care institutiile financiare il vor face este sa restrictioneze creditele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri