LeasePlan Romania a inregistrat, la finalul trimestrului trei, o cifra de afaceri de 28,5 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce valoarea investitiilor in achizitia de autovehicule a ajuns la 37 de milioane de euro.
La finalul anului 2011, LeasePlan Romania a raportat o cifra de afaceri de 31 de milioane de euro, in crestere cu 21% fata de anul 2010.

Valoarea portofoliului LeasePlan a crescut in primele 9 luni ale anului cu 40%, pana la valoarea de 70,6 milioane de euro, raportat la perioada similara a anului trecut. Tot in 2011, valoarea portofoliului companiei a crescut fata de 2010 cu 57%, la 58 de milioane de euro. Numarul total de autovehicule aflate in administrare era de 6.267 de autovehicule, in crestere cu 30% fata de 2010.

In prezent, LeasePlan are in administrare 7.065 de autovehicule, in crestere cu 18% fata de primele 9 luni ale anului 2011, detinand si cea mai mare flota proprie de 6.570 de autovehicule. Pentru 495 dintre acestea, compania asigura doar serviciile de management de flota.

"Ne propunem pentru 2013 sa ajungem la 8.400 de autovehicule si la o cifra de afaceri spre 50 milioane de euro", a spus Bogdan Apahidean (foto), directorul general al companiei de leasing operational, in cadrul unei conferinte de presa.

LeasePlan Romania are in portofoliu peste 170 de companii din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie si nu numai: OMV Petrom SA, CEZ Romania, E.ON Moldova Distributie, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC Romania, IBM Romania si Silcotub.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata in urma cu peste 45 de ani, si se numara printre furnizorii principali la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote si activeaza in 30 de tari, cu peste 6.000 de angajati. Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri