Bittnet Group a înregistrat venituri consolidate de 146 milioane lei în primul semestru din acest an, cu 110% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Marja brută generată a fost de 23,5 milioane lei, în creștere cu 32%, iar cheltuielile indirecte s-au ridicat la 27,6 milioane de lei, +86% comparativ cu S1 2022, ceea ce a condus la o pierdere operațională de 954 mii de lei, față de un profit de 3,6 milioane de lei înregistrat în S1 2022.

„În trecut, Bittnet a înregistrat un nivel de profitabilitate de aproximativ 4%, în linie cu profitabilitatea medie din România. Pe termen mediu și lung, obiectivul nostru este să aducem acest indicator în intervalul de 8-10%, la același nivel cu media internațională a industriei în care activăm. Pentru a realiza acest obiectiv ne propunem să creștem ponderea serviciilor furnizate, extindem baza de clienți la nivel internațional, să impunem un control mai bun al costurilor administrative și să crestem marja brută generată si activitatea de cross-selling între cei patru piloni de business - educație, cloud, infrastructură, securitate cibernetică și aplicații & software pentru afaceri. În S1 2023, am atras 400 de clienți noi în grup, 85% provenind din companiile nou achiziționate - Top Tech, 2Net și Dataware – iar 15% din creșterea organică”, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Grupului Bittnet.

În prima jumătate a anului 2023, Bittnet s-a concentrat asupra integrării și construirii de sinergii între companiile existente achiziționate deja, finalizand integrarea TopTech, 2Net si Dataware, perioadă in care a evoluat de la o structura compusă din doua divizii, către o structură agilă, axată pe specializare, compusa din patru piloni de sine statatori.

“O afacere poate avea diversitate, ceea ce este, fără îndoială, avantajos, dar gestionarea acesteia poate fi destul de dificilă. Integrarea noilor companii reprezintă un pas semnificativ realizat de Bittnet în obținerea de sinergii între cei patru piloni de business ai grupului. Această abordare strategică are potențialul de a conduce grupul spre obținerea profitabilității până la finalul anului în curs”, susține Anca Manitu, membru în CA, reprezentant al Impetum Group.

Pentru cea de-a doua jumătate a anului, Bittnet Group deține un pipeline confirmat de venituri în valoare de 185 milioane de lei, pentru care vizează revenirea la marja brută istorică de 25%. Astfel, combinată cu cheltuielile indirecte de 27 milioane de lei, in linie cu S1 2023, această structură de venituri are potențialul de a conduce la profitul operațional bugetat pentru 2023, în valoare de 18 milioane de lei.

Raportul Bittnet aferent S1 2023 este disponibil pe site-ul companiei pentru relatia cu investitorii, iar teleconferința de prezentare a rezultatelor va avea loc marti, 29 august, începând cu ora 10.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri