Fort a încheiat cu succes un plasament privat în valoare de 1,7 mil. lei, compania de cybersecurity fiind astfel evaluată de investitori la 51 mil. lei. Ca urmare a închiderii plasamentului, Fort va fi listată la Bursa de Valori București, segmentul AeRO, cel mai probabil în primul trimestru (T1) din 2024.

”Analizând ordinele de subscriere prin prisma obiectivului de îndeplinire al criteriilor de admitere la tranzacționare pe piața AeRO-SMT, Consiliul de Administrație al FORT a decis închiderea cu succes a plasamentului la prețul de 50 lei pe acțiune. Astfel, au fost acceptate subscrierile a 34 investitori, și a fost decisă majorarea capitalului societății cu suma de 1.676.350 lei, împarțită în 3.352,70 lei capital social și 1.672.997,30 lei prime de emisiune”, se menționează într-un raport al Bittnet, principalul acționar al Fort.

În urma plasamentului, evaluarea de piață a FORT este de 51 milioane lei, iar deținerea Bittnet este evaluată la aproximativ 30,6 milioane lei, prin comparație cu evaluarea activului în contabilitatea Emitentului de 12 milioane lei. Această diferență de valoare nu va fi reflectată în niciun fel în contabilitatea Bittnet.

”În perioada următoare, Fort SA va continuă procesul de listare prin înregistrarea majorării de capital la Registrul Comerțului. Intermediarul plasamentului privat a fost SSIF Tradeville care va asista Fort și în procesul de admitere la tranzacționare pe piața AeRO-SMT a Bursei de Valori București, proces estimat a se finaliza în trimestrul 1, 2024. În vederea admiterii la tranzacționare, Fort SA va convoca acționarii în Adunarea Generală conform cu noua structură de acționariat iar voturile vor putea fi exprimate inclusiv prin aplicația eVote”, afirma reprezentanții Bittnet.

În august 2022, Global Resolution Experts (GRX) împreună cu ISEC Associates (ISEC), două companii din domeniul securității cibernetice au devenit Fort. Acționarii, printre care se află fondul de investiții Agista, au aprobat listarea în Adunarea Generală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri