Moneda nationala s-a apreciat usor in raport cu euro in prima parte a sesiunii interbancare, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta cu 1,46 bani mai redus, de 4,4221 lei/euro.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4367 lei/euro, anunta Mediafax.

Moneda nationala s-a apreciat si in raport cu dolarul american, cursul de referinta coborand de la 3,3510 lei/dolar la 3,3441 lei/dolar.

Totodata, cotatia leu/franc elvetian a scazut de la 3,6017 lei/franc la 3,5904 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschiderea sedintei interbancare, euro a fost cotat la 4,4255 - 4,4280 lei, cu 0,4 - 0,45 bani sub nivelurile de la inchiderea sesiunii de vineri, de 4,4300 - 4,4320 lei/euro.

Ulterior, cotatiile au fluctuat insensibil, in cadrul unor tranzactii cu volume foarte reduse. Spre jumatatea zilei, cotatiile s-au apropiate de 4,42 lei/euro.

In acelasi timp, zlotul si forintul s-au intarit cu aproximativ 0,4%, rulajele fiind reduse si pe aceste piete, potrivit dealerilor.

"Pietele sunt aparent mai linistite, dupa ce presedintele SUA Barack Obama a decis sa solicite autorizarea Congresului pentru o eventuala interventie militara in Siria. Astfel, pana pe 9 septembrie, cand se reuneste Congresul SUA, problema Siriei ramane nerezolvata. Oricum, in aceasta saptamana urmeaza sa se anunte mai multe date economice in mai multe tari, care ar putea determina volatilitate pe piete", a afirmat un dealer.

Dobanzile afisate luni dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au fost apropiate de cele de vineri, la 3,24% - 3,74% pe an. Randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana sunt de 3,37 - 3,87% pe an, in crestere usoara fata de intervalul de 3,31 - 3,81% vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri