Banca Comercială Română (BCR) anunță lansarea unei noi soluții prin care orice persoană, indiferent dacă este sau nu client al băncii, poate primi și trimite bani mai simplu și rapid, din și către peste 200 de țări, prin intermediul mașinilor multifuncționale ale băncii.

Facilitatea este deja disponibilă la aparatele multifuncționale BCR (MFM), în baza unui parteneriat cu MoneyGram, și permite transferuri interne și internaționale aproape instantanee.

Accesarea serviciului MoneyGram prin intermediul MFM-urilor BCR se poate face imediat de către clienții BCR. În cazul persoanelor care nu sunt clienți BCR, primul pas este programarea unei vizite la bancă pentru obținerea unui cod QR necesar operațiunilor, în baza semnării unui contract de prestări servicii financiare, valabil timp de 6 luni. Ulterior, utilizatorii se pot îndrepta către orice mașină Multifuncțională BCR (MFM) și să selecteze opțiunea MoneyGram din lista afișată pe ecran. Prin simpla scanare a codului QR primit, aceștia pot trimite sau primi bani într-un mod sigur și rapid.

Procesul de finalizare a tranzacției este la fel de simplu. După introducerea codului primit prin SMS la numărul de telefon declarat la semnarea contractului, se selectează opțiunea ,,PRIMEȘTE BANI” sau “TRIMITE BANI” și se completează datele necesare, precum numărul de referință al tranzacției și detaliile despre țara, suma și valuta banilor. Ecranul va afișa cursul valutar pentru conversie în lei, iar în cazul în care suma primită este în euro, se va primi un ramburs de până la 1 leu în favoarea destinatarului.

Serviciul MoneyGram oferă transferuri rapide și de încredere către România și internațional, cu opțiuni de încasare aproape instantanee, în funcție de destinație. Comisioanele pentru astfel de tranzacții încep de la 6 lei. Comisionul tranzacției este întotdeauna reținut din suma trimisă prin MoneyGram, iar odată cu înscrierea în programul de loialitate MG Plus Rewards, utilizatorii vor beneficia de discount pentru următoarele tranzacții. La final, utilizatorii vor primi o chitanță cu numărul de referință al tranzacției pe care este necesar să-l comunice destinatarului banilor.

Pentru a vedea ce alte opțiuni de transfer de bani în străinătate există, puteți consulta ACEST ARTICOL.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri