Piata asigurarilor din Romania va incheia acest an sub nivelul atins in 2012 si va creste in 2014 cu mai putin de 5%, mult sub potentialul pe termen lung de dezvoltare al acesteia, a declarat pentru Mediafax directorul general al ING Asigurari de Viata, Marius Popescu.

In 2012, piata asigurarilor de viata a atins 1,8 miliarde de lei, in urcare cu 3,69% fata de anul precedent. "Desi estimarile analistilor contureaza pentru 2014 un tablou macroeconomic pozitiv pentru Romania, impactul asupra industriei de asigurari de viata nu va fi unul imediat. Relaxarea monetara si o crestere mai accelerata a veniturilor populatiei, in conditiile unei inflatii reduse, in paralel cu majorarea numarului de locuri de munca sunt factori care influenteaza pozitiv situatia financiara a romanilor, capacitatea de consum si, pe termen mediu, increderea acestora in viitor si capacitatea lor de economisire", a spus Popescu.

In primele noua luni ale acestui an, ING Asigurari de Viata a subscris prime de 408,2 milioane de lei, cu 0,2% mai mult fata de rezultatul consemnat in perioada similara din 2012, iar profitul brut a urcat cu 500.000 lei, la 13,6 milioane de lei. Industria asigurarilor a stagnat in primele noua luni la 6,1 miliarde de lei, pe fondul scaderii cu 4,49% a primelor subscrise pentru asigurari de viata, la 1,23 miliarde de lei, in timp ce primele subscrise pentru asigurari generale au urcat cu 1,31%, la 4,94 miliarde de lei, potrivit datelor autoritatii de reglementare - ASF.

Asigurarile de viata traditionale au avut o pondere de 62,7% din total, in usoara crestere fata de primele 9 luni din 2012, cu prime subscrise de 773,84 milioane de lei, care au scazut cu 3,42% fata de septembrie 2012. Politele de viata cu componenta investitionala (unit-linked) au avut o pondere de 33,2% din total si au inregistrat prime de 409,94 milioane lei, in coborare cu 6,96% fata de primele 9 luni ale anului 2012.

Despagubirile pentru politele de viata au insumat 566,07 milioane de lei, in urcare cu 5,08% comparativ cu perioada similara din anul 2012. "Pentru 2013 estimam o usoara crestere a volumului de prime subscrise de ING Asigurari de Viata comparativ cu anul 2012. In ceea ce priveste industria de asigurari de viata, data fiind evolutia inregistrata dupa primele noua luni, ma astept sa incheie anul cu o usoara scadere a volumului de prime subscrise fata de 2012. Pentru anul 2014 estimam un volum de prime subscrise de ING Asigurari de Viata in usoara crestere fata de cifrele din anul 2013, in linie cu piata", a mai spus seful companiei.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de rezultatele subscrierii in 2012. Asiguratorul roman este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza pe piata romaneasca din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri