Profitul net al grupului auto german Volkswagen a crescut in 2014 cu 19,6%, la 10,85 miliarde de euro, in timp ce veniturile au urcat cu 2,8%, la 202,5 miliarde de euro, relateaza MarketWatch.

Pentru 2015, Volkswagen anticipeaza o crestere moderata a veniturilor din vanzari, de pana la 4%. Profitul operational a avansat anul trecut cu 8,8%, la 12,7 miliarde de euro. "Avand in vedere perspectivele limitate de crestere in regiuni din afara Chinei, nu exista garantii ca 2015 va fi un an de succes, atat pentru industria auto cat si pentru Volkswagen Group", potrivit companiei, scrie Mediafax.

Conducerea Volkswagen a propus pentru 2014 dividende de 4,86 euro pe actiune, in crestere de la 4,07 euro pentru 2013. In urma asteptarilor pesimiste ale VW, in special in Rusia si Brazilia, actiunile Volkswagen au scazut vineri cu pana la 5,9%, inregistrand cel mai mare declin din ultimul an. Declinul s-a atenuat ulterior la 1,8%. De la inceputul acestui an, titlurile VW s-au crescut cu 20%, conferind grupului german o capitalizare bursiera de 103,6 miliarde de euro.

Dupa ani de zile in care VW a promovat cresterea vanzarilor, cu obiectivul de a devansa Toyota Motor ca cel mai mare producator auto la nivel mondial, VW si-a reorientat atentia spre imbunatatirea profitabilitatii, in contextul cresterii cheltuielilor pentru dezvoltarea de vehicule electrice si a unor noi functii digitale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri