Ana Cernat (foto sus) paraseste Idea Bank, unde ocupa functia de vicepresedinte cu responsabilitati in zona de retail. Ea a confirmat pentru wall-street.ro ca, dupa mai bine de doi ani, si-a incheiat colaborarea cu Idea Bank, fosta RIB, banca care a fost preluata in 2013 de polonezii de la Getin Holding.

Conform informatiilor obtinute de wall-street.ro, polonezii de la Getin o vor numi pe Agnieszka Szymaniuk (foto stanga) vicepresedinte executiv pe financiar, fara sa anunte inca un inlocuitor pentru zona de retail. Szymaniuk a fost membru al bordului de conducere Idea Bank Ucraina, functie pe care a ocupat-o timp de 7 ani. Ea este in curs de avizare de catre BNR.

De asemenea, banca centrala urmeaza sa aprobe si promovarea Mioarei Popescu in functia de presedinte executiv al bancii din Romania. Popescu ocupa pana in prezent tot o functie de vicepresedinte executiv.

Ana Cernat a ocupat putin peste doi ani functia de vicepresedinte executiv responsabil de segmentul de retail in cadrul Romanian International Bank (RIB) si apoi in cadrul Idea Bank, in contextul rebranding-ului facut de polonezii de la Getin cand au preluat RIB.

De altfel, Cernat a coordonat trecerea de la brandul RIB la cel Idea Bank, avand un rol cheie si in dezvoltarea imprumutului de nevoi personale Idea Selfie Credit.

Anterior pozitiei de la RIB, Ana Cernat a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul Bancpost, unde a acumulat aproape 10 ani de experienta. Potrivit BankingNews.ro, Cernat a preluat de la inceputul saptamanii functia de director general adjunct pe zona de retail intr-o alta banca cu capital elen, Banca Romaneasca.

Noua functie urmeaza sa fie supusa aprobarii BNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri