Legea darii in plata va avea parte de o noua schimbare. Ministerul Finantelor va modifica Codul Fiscal printr-o ordonanta de urgenta pentru a-i scuti de plata impozitului pe transferul de proprietate in cazul operatiunilor de dare in plata pe cei care apeleaza la aceasta procedura pentru o proprietate, analizand insa toate tipurile de situatii pentru a nu mai aparea probleme ulterioare, a declarat joi ministrul de resort, Anca Dragu.

“In acest moment lucram la o versiune in care sa avem o exceptie pe o proprietate supusa regimului de dare in plata. Ne-am intalnit ieri si cu reprezentantii notarilor si cu ai Parlamentului care au lucrat la aceasta lege, suntem in faza in care incercam sa identificam toate cazurile si sa le surprindem in mod corect in aceasta modificare, astfel incat sa se poata implementa, sa nu ne lovim si de alte probleme”, a afirmat Dragu, prezenta la un congres financiar, conform News.ro

Solicitata sa lamureasca daca exceptia de la plata impozitului va fi aplicata pentru toate persoanele care apeleaza la darea in plata, dupa ce in ultima varianta afirmase ca va lua in considerare doar debitorii care au o singura locuinta, ministrul a precizat ca cel mai simplu este sa prevada o proprietate data in plata.

“Situatia in care am lua dupa transe de venit sau alte criterii ar fi de greu de implementat, in felul acesta am ajuns la aceasta concluzie, ca trebuie sa gasim un mecanism simplu”, a mentionat Dragu.

Pentru cei care au fost deja executati silit si nu au platit impozitul pentru transfer, devenind datori la stat, ministrul a afirmat ca a luat in considerare si aceasta situatie, dorind sa acopere toate tipurile de cazuri si sa le trateze, astfel incat ordonanta sa fie una compeleta.
Alte situatie intalnita care trebuie avuta in vedere se refera la stingerea unui credit prin darea in plata care a fost garantat cu mai multe proprietati, spre exemplu un apartament si un teren, fiind discutii daca debitorul este scutit de impozit pentru ambele proprietati sau doar pentru una.

“Acesta este genul de situatie pe care o avem in vedere si o analizam, de aceea lucram cu toti, sa avem o vedere de ansamblu”, a mai spus Dragu.

Ordonanta de urgenta va modifica Codul Fiscal si va trebui sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii, astfel incat sa prinda parlamentarii inca in activitate, pana la vacanta.

Dragu a adaugat ca ministerul va incerca sa lanseze proiectul de ordonanta in dezbatere publica saptamana viitoare. Initiatorul legii darii in plata, deputatul PNL Daniel Zamfir, a anuntat ieri pe Facebook ca a agreat impreuna cu reprezentantii Finantelor scutirea de impozit pentru toti debitorii care aleg sa dea in plata.

Sursa foto: Peshkova / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri