Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, apreciaza ca BNR va reduce nivelul rezervelor minime in momentul in care inflatia va ajunge la cinci procente.
"Deocamdata, nu avem motive sa reducem nivelul rezervelor minime. Cu toate acestea, va garantez ca inflatia se va apropia de 5% pana la 1 ianuarie 2007. Daca se va intampla acest lucru, vom reduce si nivelul rezervelor minime, atunci cand inflatia va fi de 5%", a declarat Mugur Isarescu, in timpul unei vizite efectuate la Iasi, conform Rompres.

Guvernatorul BNR a estimat ca inflatia va ajunge la 3,8% pana la sfarsitul anului, desi acest lucru inseamna eforturi enorme. "Va fi de zece ori mai greu in comparatie cu atunci cand am reusit sa reducem inflatia de la 8 la 5,8%, cat este in prezent. Odata ce am ajuns la cota de 3,8% la sfarsitul anului 2008, va trebui sa o tinem la acest nivel", a spus Mugur Isarescu.

De asemenea, Guvernatorul BNR le-a reprosat oamenilor de afaceri ieseni, lipsa de proiecte viabile care s atraga finantare din surse bancare. "Bancile nu sunt impresionate de faptul ca o afacere este garantat cu un teren sau o casa, ci de afacerea in sine. Bancile fac comert cu bani, nu cu terenuri, viabilitatea proiectului conteaza. Bancile miros profitul" , a spus guvernatorul bancii centrale, aflat la Iasi.

Mugur Isarescu a accentuat, vorbind despre lipsa de proiecte din agricultura, ca "exista un potential agricol enorm care nu este indeajuns exploatat". Guvernatorul BNR a atras atentia si reprezentantilor bancari din zona: "Bancile au blocaje in lichiditati, dati drumul la acestea", a fost sfatul lui Mugur Isarescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri