Directiva PSD2 va moderniza piata muncii in domeniul bancar, in sensul ca, pe masura ce digitalizarea devine "a way of doing business", este clar ca trebuie sa construiesti alte tipuri de skill-uri pentru oamenii care lucreaza in banca, a declarat Sergiu Manea, presedintele executiv al BCR pentru wall-street.ro.

In contextul directivei revizuite a serviciilor de plata (PSD2), orice furnizor extern de servicii financiare se va putea conecta la sistemele bancilor, oferind clientilor produse cel putin similare cu ale bancilor, de la internet & mobile banking si pana la aplicatii de plati.

Seful BCR a precizat ca banca pe care o conduce se pregateste pentru aceasta directiva si este interesata de schimbarile pe care le va aduce. In ceea ce priveste reglementarea acesteia, Sergiu Manea a declarat ca trebuie realizata in urma unui proces atent desfasurat.

Vino la Future Banking sa intelegi cum va schimba directiva PSD2 ecosistemul bancar si de ce ne indreptam spre un sistem de tip open banking.

Business-ul bancilor din Romania este deja afectat de jucatori financiari din afara tarii, in contextul in care orice roman poate sa isi deschida, de exemplu, online un cont la o banca din Germania, isi poate primi cardul prin posta si, mai nou, aceeasi banca germana a inceput sa acorde si credite online, declara recent si Alexandru Bita, directorul diviziei de eBusiness in cadrul Libra Internet Bank.

Revenind la exemplul bancii din Germania, Bita atrage atentia ca o institutie din afara Romaniei va putea dupa implementarea PSD2 nu doar sa ofere produse si servicii bancare oricarui cetatean din spatiul comunitar, cat si sa ii arate acestuia in propria aplicatie conturile de la alte banci si operatiunile pe care le-a realizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri