OTP Bank Romania va oferi doar joi un depozit la termen de trei luni, cu rate ale dobanzii de 8% pe an pentru depozitele in lei si 4% pe an pentru cele in euro, pentru a sarbatorii Ziua Economisirii, de pe 2 noiembrie.
In mod normal, ratele dobanzii pentru depozitele cu scadenta al trei luni oferita de OTP Bank 6,5% pe an pentru sumele mai mici de 5.000 lei si 7% pe an pentru sumele peste 5.000 lei. Ratele dobanzii pentru depozitele la termen de trei luni in euro sunt de 3,1% pe an pentru o suma mai mica de 5.000 euro si 3,2% pe an pentru orice depozit intre 5.000 euro si 15.000 euro si 3,5% pentru o suma depusa mai mare de 15.000 euro.

Dobanda este fixa pe toata perioada depozitului si nu percepe niciun fel de comision de retragere in ziua scadentei. OTP Bank Romania ofera gratuit un card de debit pentru un cont deschis in aceasta zi, informeaza comunicatul OTP, conform NewsIn. "Savings Day ( Ziua Economisirii) este un eveniment cu traditie in 28 de tari si se sarbatoreste la nivel international de aproape 82 de ani", se spune in comunicatul bancii. incepand cu octombrie 1924, s-a stabilit ca data de 2 noiembrie sa fie asociata cu economisirea si sa fie o sarbatoare internationala.

OTP Bank Romania avea, la jumatatea anului, active de 1,39 miliarde lei (389 milioane euro) si este a 18-a banca de pe piata romaneasca. Cota de piata a OTP a crecut in primul semestru de la 0,63% la 0,96%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. OTP Bank Romania a ajuns, la finele primului semestru, la o cota de piata de 1,15% pe segmentul retail, datorita cresterii creditelor ipotecare pana la de 1,75% din piata, a informat comunicatul bancii.OTP Bank este una din candidatele pentru privatizarea Casei Economii de Consemnatiuni (CEC). CEC este in plin proces de privatizare, OTP Bank din Ungaria si National Bank of Greece urmand sa depuna ofertele financiare finale de preluare a pachetului majoritar de actiuni. Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC a fost 31 august.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului. OTP are sanse relativ mici in comparatie cu National Bank of Greece (NBG) in cursa pentru CEC, insa anularea procesului de privatizare pare a fi foarte posibila in acest moment, considera analistul bancii de investitii Wood&Company, Jiri Stanik. insa piata maghiara vede mai degraba cu ochi buni scaderea probabilitatii ca OTP sa cumpere CEC, a mai declarat analistul recent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri