Băncile Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România, după ce acționarii maghiari au anunțat că vor să vândă afacerea din România, scrie Bloomberg.

Filiala OTP Bank din România ar putea fi evaluată la 300 milioane de euro sau mai mult, au declarat, adouagă surse pentru Bloomberg.

UniCredit SpA este o bancă italiană, RBI și Erste sunt cele două bănci de top din Austria, iar Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România.

Cele patru bănci au depus oferte fără caracter obligatoriu, au spus sursele Bloomberg, care au cerut să nu fie identificate deoarece informațiile sunt private.

Tranzacția ar putea include, de asemenea, afacerea băncii din Republica Moldova, a spus una dintre persoane. Procesul avansează acum în cea de-a doua rundă, au spus persoanele respective.

OTP a declarat că evaluează în prezent interesul potențialilor cumpărători și va decide cu privire la viitorul filialei sale din România în funcție de rezultat. Reprezentanții Erste Bank, Raiffeisen și UniCredit au refuzat să comenteze, în timp ce un purtător de cuvânt al Băncii Transilvania nu a răspuns imediat la o solicitare pentru a comenta.

OTP Bank România este pusă la vânzare

Instituția financiară OTP Bank, controlată de grupul unguresc cu același nume a decis să vândă filiala din România a băncii, conform unui comunicat transmis de bancă.

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, arată un comunicat oficial al OTP Bank România.

Conform grupului, acest proces nu va afecta persoanele care au conturi deschise la OTP, si nici angajații.

„Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată banca.

Sursa foto: OTP Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri