Operatiunea de schimbare a siglelor Bancii Comerciale Romane (BCR) va dura circa sase luni pana in martie 2008, iar schimbarea de imagine a costat cateva zeci de milioane de euro, a spus directorul de comunicare al BCR, Corneliu Cojocaru.
BCR a preluat logo-ul bancii mama in sigla proprie, pentru a arata apartenenta bancii romanesti la grupul financiar austriac Erste. Cea mai importanta schimbare adusa de noul logo consta in alaturarea cunoscutului "S" rosu la BCR, care reprezinta un simbol traditional al bancilor de economii si al Erste Bank.

Aceasta schimbare face parte din programul de integrare si dezvoltare a BCR in grupul Erste, in valoare totala de 200 milioane euro, destinat finantarii costurilor de integrare si investitiilor din programul de integrare si dezvoltare.

"Programul de integrare dezvoltare (IDP) are ca obiective cheie consolidarea pozitiei BCR de lider pe piata bancara romaneasca, cresterea eficientei si profitabilitatii, implementarea celor mai bune practici ale Grupului Erste Bank in beneficiul clientilor, actionarilor si salariatilor BCR, modernizarea tuturor proceselor in acord cu standardele unui grup bancar european, lider pe piata financiara din centrul si estul continentului", declarase, in luna februarie, presedintele BCR, Nicolae Danila.

BCR va derula in acest an un program complex de integrare in grupul financiar Erste si de dezvoltare, care se va finaliza, in etape, pana la mijlocul anului 2008 si va contine un portofoliu de 40 de proiecte. Potrivit BCR, un prim reper al programului IDP va fi cresterea retealei de unitati pana la 700 de unitati pana in anul 2009. in prezent, reteaua bancii cuprinde 520 de unitati.

Un alt "reper" al programului este infiintarea a 52 de centre de afaceri dedicate agentilor economici din segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM). Programul include si optimizarea fortei de munca, respectiv marirea numarului de salariati care lucreaza cu clientii (extinderea capacitatii in front–office), optimizarea progresiva a functiilor de back-office si suport. Banca va derula cursuri de pregatire a personalului si va dezvolta asa numitele canale alternative de distributie, prin utilizarea Centrelor de contact, a ATM-urilor si a self bankingului.

Factura integrarii si dezvoltarii BCR in cadrul grupului Erste Bank at trebui sa nu depaseasca 320 milioane euro, arata proiectul prezentat, in data de 9 octombrie 2006 de presedintele Erste, Andreas Treichl, la Bucuresti. "Costurile de integrare vor atinge maximum 100 milioane euro, cheltuielile de capital se vor ridica la 120 milioane euro si pana in 100 milioane euro vor fi alocate provizioanelor suplimentare pentru riscuri".

Treichl a declarat luni ca isi mentine asteptarile legate de profitul net al BCR pe acest an, pentru care estimeaza o crestere cu aproximativ 40% fata de nivelul inregistrat in 2006, fara a lua in calcul cheltuielile de restructurare. Acesta crede ca piata bancara din Romania va ajunge la maturitate in circa zece ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri