Compania ING Fond de Pensii a atras 501.407 de participanti la pensiile private obligatorii (pilonul II) in primele trei saptamani de la startul campaniei de aderare, reprezentand mai mult de jumatate din tinta initiala de un milion de aderenti
"Suntem deja la jumatatea drumului catre obiectivul nostru de a avea un milion de clienti de pensii private", a declarat presedintele consiliului de administratie al ING Fond de Pensii, Bram Boon.

Reteaua companiei numara 42.834 de agenti de marketing autorizati, cel mai mare numar de consultanti recrutati de un administrator de pensii private, la care se vor adauga inca 1.810 agenti, care sunt in curs de autorizare de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati si prin birourile ING Bank din tara.

"In urmatoarea luna de zile, probabil ca 60%-70% dintre clientii de pe piata vor fi semnat deja pentru un fond. Pana acum, vanzarile ne depasesc estimarile initiale. In plus, credem ca si numarul total de participanti la sistem ar putea depasi estimarile initiale, ajungand la aproape 4 milioane de clienti", a spus directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Pentru a permite prelucrarea unui volum mare de date, sistemul de procesare a contractelor a fost proiectat astfel incat sa permita centralizarea lor in timpul cel mai scurt, toate cererile de aderare fiind inregistrate in maxim 24 de ore, se mai arata in comunicatul companiei de pensii.

Numarul de acte de aderare semnate pana la 1 octombrie raportate de jucatorii de pe piata pensiilor private obligatorii a fost de 457.415, potrivit CSSPP.

Intr-un clasament al celor mai cautate companii de administrare pe pilonul II in primele doua saptamani, pe primul loc se situeaza ING Fond de Pensii SA, cu 247.420 de participanti (54% din piata), urmat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, cu 64.622 de participanti (14,1%), si de Generali Fond de Pensii SA, cu 31.003 de participanti (6,8%).

ING Fond de Pensii are un capital social inregistrat de peste 42 milioane euro, fiind administratorul de pensii private cu cea mai mare capitalizare din piata. Banca depozitara a fondului este BRD, iar auditul financiar este asigurat de compania Ernst&Young Assurance Services.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si dureaza patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Potrivit legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri