Moneda nationala a pierdut marti 0,64% in fata celei europene pana la 3,3671 lei/euro, ca urmare a vestilor proaste despre economia Romaniei anuntate luni, care au starnit ingrijorari in randul investitorilor, sustin dealerii.
"Piata pare sa ia in calcul tot datele de ieri, ceea ce duce la deprecierea leului", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, potrivit NewsIn.

Leul a stagnat in prima parte a zilei la 3,3610-3,3630 lei/euro, dupa care s-a depreciat la 3,3740-3,3775 lei/euro.

Forintul, lira turceasca si mai ales zlotul au inregistrat, din contra, o usoara tendinta de apreciere fata de moneda europeana, a mai spus Birle.

Cursul afisat marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3671 lei/euro, descrie o depreciere a monedei nationale cu peste doi bani (0,64%) fata de euro, de la 3,3458 lei/euro, cat era luni.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat de la 1,4466 la 1,4559 dolari/euro, iar in jurul orei 14:00, ora Romaniei, dolarul era cotat la 1,4546 dolari/euro.

Cursul afisat marti de banca centrala arata o depreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,16%) fata de dolar, de la 2,3149 lei/dolar, cat era luni, la 2,3187 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de marti un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,31% pe an, fata de nivelul de 7,29% din ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut usor la 7,83% pe an, de la 7,81% pe an cat era luni.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei se mentin la 7,50-8% pe an, usor peste noul nivel al dobanzii de politica monetara, de 7,50% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri