Noua din zece romani prefera intalnirea directa cu un consultant financiar atunci cand cumpara servicii si produse financiare, arata o cercetare de piata realizata la comanda Aviva plc de catre GFK Romania.
Astfel, Romania ocupa locul al treilea intr-un top al tarilor care prefera intalnirea directa cu un consultant financiar, 90% dintre respondenti exprimandu-si aceasta preferinta, in detrimentul vanzarilor prin telefon, prin posta sau prin internet. Pe primul loc se afla locuitorii din Sri Lanka, in timp ce ultimul loc este ocupat de olandezi, mai arata studiul.

"Rezultatele cercetarilor de piata pe care le-am realizat ne-au confirmat faptul ca atunci cand iau o decizie de cumparare, pentru romani criteriile de baza sunt siguranta si increderea", a declarat directorul executiv al Aviva Grup Romania, Shah Rouf.

Un alt aspect relevat de studiul prezentat de Aviva reflecta ca aproape jumatate dintre romani prefera sa mearga la o societate de asigurare pentru o pensie privata si mai putin de 30% dintre romani aleg sa-si incheie o pensie privata la o banca. La societatile de brokeraj, specializate in astfel de servicii, apeleaza mai putin de 10% dintre persoanele interesate, in timp ce restul merg la alte institutii financiare.

GFK Romania a facut aceasta cercetare de piata in peste 20 de tari de pe patru continente, cu scopul principal de a determina atitudinea respondentilor fata de economisirea pe termen lung.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri