De anul viitor, numai bancile care au adoptat tehnologia cu cip vor fi protejate impotriva pierderilor cauzate de frauda.

Incepand cu 1 ianuarie 2006, bancile din regiunea CEMEA (Central Europe Middle East and Africa) care au migrat catre tehnologia cu cip vor avea un avantaj competitiv fata de bancile care inca nu au migrat, pentru ca vor beneficia de regula Visa a transferului de raspundere, care le va proteja impotriva pierderilor cauzate de frauda. Incepand cu aceasta data, daca se deruleaza o tranzactie frauduloasa si numai una dintre partile implicate dispune de tehnologia cipului, atunci doar aceasta parte va fi protejata impotriva pierderilor prin frauda, se arata intr-un comunicat al Visa. In UE, regula transferului de responsabilitate se aplica deja de la 1 ianuarie 2005. Expertii Visa apreciaza astfel ca persoanele care comit fraude se vor indeparta de UE si vor aborda piete mai putin sofisticate, care inca nu dispun de tehnologia cipului.

Cardurile cu cip contin caracteristici de securitate performante, cum ar fi incriptarea de date, pentru a impiedica utilizarea neautorizata a cardului. Astfel, cardul devine mai putin vulnerabil la frauda si mai dificil de contrafacut. La sfarsitul anului 2004, in intreaga lume existau 140,5 milioane carduri Visa cu cip si 2,8 milioane terminale acceptatoare la punctele de vanzare.

In Romania, Visa International a introdus tehnologia cipului in luna aprilie a acestui an, Banca Comerciala Romana fiind prima banca acceptatoare de carduri cu cip.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri