Trendul descrescator al preturilor de la BVB a fost favorabil vanzatorilor din piata la termen, speculatori sau hedgeri, acestia din urma putand sa-si protejeze portofoliile de actiuni detinute pe piata spot. Cele mai mari pierderi le-au inregistrat actiunile SIF, datorita incertitudinii privind momentul adoptarii legii prin care se majoreaza pragul de detinere de la 0,1 la 1%, ceea ce a generat o lichiditate importanta, 54% din totalul tranzactiilor. Preturile ar putea sa scada si mai mult in cazul in care investitorii de la BVB s-ar decide sa inceapa sa vanda si mai multe titluri SIF, reorientandu-se catre actiuni din domeniul bancar sau petrolier. SIF 2 a inceput saptamana cu preturi de 1,18 1,22 lei pentru septembrie si 1,21 lei pentru decembrie. Urmatoarele zile au adus scaderi semnificative, vineri ele scazand la 1,11 1,1498 lei, respectiv pana la 1,15. Pana la scadenta din prima luna de toamna, cumparatorii de optiuni CALL mizeaza pe o crestere a acestor actiuni peste pragul de rezistenta de la 1,25 lei.


Titlurile SIF 5 au coborat pentru septembrie de la 1,38 1,3860, la inceputul saptamanii la 1,27 1,3498 lei la finele ei, iar pentru decembrie de la 1,45 la 1,4 lei. De un mare interes s-au bucurat si titlurile petroliere. SNP a fost cotat pentru septembrie la preturi cuprinse intre 0,4 si 0,45 lei iar pentru decembrie intre 0,4430 si 0,47 lei. Tranzactiile cu optiuni indica pentru scadenta septembrie un culoar cuprins intre 0,4050 si 0,46 lei. Actiunile RRC au fluctuat pentru septembrie intre 0,0802 si 0,0860 lei, mult sub maximul de 0,1150 lei, inregistrat inainte de acuzarea conducerii sale. Pentru decembrie pretul a fost stabilit la 0,0980 lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri