Omniasig Vienna Insurance Group a obtinut un profit brut de 14,72 milioane de lei (3,45 mil. euro) in primul trimestru din acest an, in crestere cu 23,82% comparativ perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicatului al asiguratorului.
Compania de asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 331,6 milioane de lei (77,7 mil. euro) in trimestrul I din 2009, cu 0,13% mai putin decat in primele trei luni din 2008, in contextul conditiilor economice dificile cauzate de criza internationala.

De asemenea, in primul trimestru al anului in curs, valoarea daunelor platite de Omniasig a crescut cu 60,65%, pana la 247,91 milioane de lei (58,11 mil. euro).

In portofoliul companiei, cea mai mare pondere, de 80%, o detin asigurarile auto. Astfel, asigurarilor Casco au crescut cu 6,88% fata de perioada similara din 2008, pana la 162,77 milioane de lei, iar pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 103,3 milioane de lei, cu 0,89% mai putin decat in primul trimestru de anul trecut.

"Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat cresteri semnificative la valoarea daunelor, astfel: de 88,59% la Casco si de 81,48% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior", anunta asiguratorul.

La asigurarile de tip property, asiguratorul a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 46,83 milioane de lei, cu 5,68% mai putin decat in aceeai perioada din 2008.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, compania a inregistrat o crestere de 27,95%, ajungand la o valoare a primelor brute subscrise de 5,9 milioane lei.

Omniasig a precizat ca rezultatele raportate pentru primul trimestru din 2009 au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.

La aceasta data, Omniasig ocupa pozitia a doua pe piata asigurarilor generale din Romania, iar Vienna Insurance Group detine primul loc pe piata asigurarilor din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri