Coreea de Sud este printre statele preocupate de identificarea si tratarea dependentei de internet si jocuri video. Dupa ce a investit intr-una din cele mai rapide conexiuni de internet broadband din lume, guvernul sud-coreean cheltuie enorm pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale populatiei rezultate tocmai din atasamentul fata de lumea virtuala.
Aproximativ opt la suta din populatia sud-coreean, cu varste cuprinse intre noua si 39 de ani, sufera de dependenta fata de jocurile TV si online. Intr-o tara in care Starcraft-ul a fost dus la rang de sport national, aceasta poate fi o problema grava, scrie CNN Wire.

Coreenii au ajuns la concluzia ca tratarea dependentei nou aparute, presupune, printre altele, tehnici imprumutate din consilierea alcoolismului.

Astfel, au fost identificate principalele 5 semne ale dependentei de jocuri:

1. Program anormal de odihna. Cand o persoana se joaca pe tot cuprinsul noptii si doarme in timpul zilei, abandonandu-si „bioritmul obisnuit”.

2. Intreruperea activitatilor obisnuite. Presupusul dependent nu mai merge la job sau la scoala pentru a ramane concentrat asupra mediului virtual.

3. Nevoia de a te juca din ce in ce mai mult pentru obtinerea aceleiasi placeri – fiind clasicul semn al dependentelor.

4. Irascibilitate – in cazul in care gamer-ul e privat timp indelungat de „drogul” sau.

5. Dorinta sau chiar o asa-zisa nevoie de intoarcere cat mai rapida la joc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri