La un an de la lansare, vanzarile Apple Watch vor intra in declin in 2016, in ciuda asteptatei lansari a noului model, conform unui analist international, citat de Siliconangle.com.

Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, unul dintre cei mai respectati analisti Apple, a prezis ca Apple va livra 7,5 milioane de unitati Apple Watch in anul calendaristic 2016, in scadere de la 10,6 milioane de unitati in 2015. Scaderea este insa si mai mare, avand in vedere ca in 2015, „anul” a insemnat doar 8 luni de vanzari efective.

Kuo subliniaza cateva motive pentru estimarea sa: faptul ca piata device-urilor mobile este inca tanara si insuficient de matura, ca ceasul nu are aplicatii de exceptie, ca design-ul, desi unul dintre cele mai bune din piata, mai poate fi imbunatatit si, nu in ultimul rand, autonomia bateriei lasa de dorit. La acesti factori se adauga depdendenta de a detine un iPhone.

Apple Watch 2 va intra in productie de masa cel mai probabil in al treilea trimestru al anului curent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri