FIFA 17, simulatorul de fotbal disponibil atat pentru console, cat si pentru PC, va fi printre cele mai bine vandute jocuri in marile lanturi de magazine din acest an, asta dupa ce tot mai multi pasionati ai genului au inceput sa isi achizitioneze consolele de jocuri „next-gen” (PS4/Xbox One) si sa isi cumpere jocul din magazine, in detrimentul piratarii acestuia, cum se intampla in urma cu cativa ani.

Segmentul de gaming a evoluat pozitiv in ultimii ani si pentru reteaua de magazine Media Galaxy, parte a grupului Altex, iar dupa cum sustin si reprezentantii companiei, segmentul de gaming, ce cuprinde atat vanzarile de console, cat si jocuri si accesorii, se afla in topul cresterii in vanzari pentru companie.

„Am constatat un interes crescut pentru consolele de ultima generatie, iar in ultimii ani achizitia de jocuri in variantele pentru console a devenit treptat o norma, si nu o exceptie. Mai exact, in ultima perioada, jocurile pentru PS4 si Xbox One sunt de fiecare data cele mai bine vandute. De altfel, pentru noi, dupa categoriile smartphone si electrocasnice mari, produsele de gaming si entertainment au cunoscut cel mai mare ritm de crestere in vanzari”, a declarat Marian Bica (foto), manager al diviziei de Entertainment in cadrul Media Galaxy, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

In opinia sa, comunitatea de gameri s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat in Romania in ultimii ani, un segment in care consumatorii sunt deosebit de activi si se mobilizeaza rapid la fiecare lansare a unui titlu important.

„Fiecare eveniment pe care il organizam cu ocazia lansarilor de noi titluri se bucura de o audienta numeroasa, iar stocurile se epuizeaza in cateva zile. In ceea ce priveste tehnologiile, consumatorii sunt curiosi sa cunoasca si sa probeze caracteristicile sau upgrade-urile fiecarei generatii de console si vedem acest lucru in zonele de testare din magazine. (...) FIFA 17 este cu siguranta cel mai asteptat simulator sportiv al anului, asa ca nu ne indoim ca se va bucura de un mare succes in randul consumatorilor, asta pentru ca stim si faptul ca jocul are foarte multi fani fideli in Romania”, a mai spus seful departamentului de Entertainment din cadrul Media Galaxy.

Anul trecut, de exemplu, cele mai vandute titluri de jocuri au fost FIFA 16, GTA 5, Farming Simulator 2015, Minecraft, Call of Duty Black Ops 3, Bloodborne , Need for Speed, Forza 6 sau Skylanders.

Potrivit Media Galaxy, cele mai populare jocuri de anul acesta vor fi Uncharted 4, World of Warcraft Legion, FIFA 17, Overwatch, Call of Duty Infinite Warfare, Forza Horizon 3, Gears of War 4, Farming Simulator 2017 sau Skylander Imaginators.

Media Galaxy este una din cele mai mari retele de magazine de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multimedia din Romania, brandul luand nastere in anul 2004.

Conform datelor oficialilor Altex, 30% din vanarile grupului sunt generate de lantul de magazine Media Galaxy.

Principalii concurenti ai grupului Altex/Media Galaxy sunt Flanco, dar si retailerii online consacrati, asa cum este cazul eMAG/PC Garage, evoMAG.ro sau Cel.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri