Google a lansat, in cadrul unui eveniment la San Francisco, un nou smartphone Pixel si o serie de dispozitive pentru realitatea virtuala si automatizarea locuintelor. Google se plaseaza ferm, prin intermediul noilor produse, ca producator de electronice de consum, concurand direct Apple la nivelul superior al pietei mondiale a telefoanelor, de 400 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Seria de lansari, care include smartphone-ul Pixel de 649 de dolari, un speaker inteligent pentru locuinte numit Home, o casca pentru realitate virtuala si un nou router Wi-Fi, este cel mai clar semn de pana acum ca Google intentioneaza sa concureze direct Apple, Amazon.com si chiar si producatori de telefoane care utilizeaza propriul sau sistem de operare, Android, conform News.ro.

O mai mare integrare hardware si software, una dintre prioritatile sefiilor companiei

Sefii companiei, au spus, similar filozofiei de lunga durata a Apple, ca vor o mai mare integrare hardware si software.

”Gandirea este ca daca putem produce concomitent hardware si software atunci putem sa inovam mai bine”, a afirmat directorul pentru hardware al Google, Rick Osterloh, intr-un interviu, referindu-se la recenta reorganizare care a unificat echipele disparate de hardware.

In cadrul noii structuri, compania a inceput sa aiba o abordare mult mai integrata pentru managementul lantului de aprovizionare si design, a spus Mario Queiroz, vicepresedinte pentru managementul produselor.


”Cunostintele despre un produs sunt benefice pentru alt produs”, a explicat el.


Spre deosebire de eforturile Google pentru producerea de telefoane Nexus, dispozitivile Pixel sunt proiectate si dezvoltate in intregime de Google, dar compania HTC din Taiwan va fi contractor pentru productie. Tot dupa modelul Apple, Google a anuntat ca va lucra cu un singur operator de telecomunicatii in SUA, Verizon Communications, pentru distributia Pixel.

Apple a lansat primul model de iPhone in colaborare cu AT&T, ceea ce i-a conferit un control fara precedent al aspectului si functionarii telefonului. Actiunile Alphabet au incheiat tranzactiile de marti in crestere cu 0,3%, iar cele ale Verizon in scadere cu 1,2%.

Telefonul Pixel vine in doua marimi

Telefonul Pixel vine in doua marimi, iar camera foto high-end este una dintre functiile distincte. Telefoanele vor fi disponibile in trei culori, negru, albastru si argintiu, iar bateriile vor putea fi incarcate in 15 minute si vor avea o durata de sapte ore. Precomenzile pentru noile telefoane au inceput de marti.

”In afara de camera foto, noile Google Pixel nu se diferentiaza de telefoanele de generatia a saptea ale Samsung si Apple”, a spus analistul Patrick Moorhead.

Chiar daca noile telefoane au rolul sa concureze cu iPhone, sefii Google facand mai multe referiri la Apple in timpul evenimentului, analistii considera ca cele mai mari victime ar putea fi producatori care utilizeaza sistemul Android, precum Samsung Electronics. Sistemul Android este utilizat pe 89% din telefoane la nivel global, insa Apple domina nivelul high end al pietei smartphone-urilor.

Google a inceput evenimentul de marti cu prezentarea Google Assistant, sistemul de inteligenta artificiala actival vocal, raspunsul companiei la sistemul Siri al Apple si Alexa al Amazon.com. Prezentatorul a aratat cum pot face utilizatorii rezervari la restaurant, prin cateva fraze la telefon.

Sistemul va fi inclus in produsele Pixel si Home, fiind pozitionat in centrul unei familii de produse integrate hardware si software. In timp ce Google este apreciata deseori ca lider in domeniul inteligentei artificiale, Amazon a furat startul cu sistemul vocal Echo, sustinut de Alexa, care a fost un hit surprinzator.

Dispozitivele Home si Echo au multe functii similare. Casca pentru realitate virtuala "Daydream View" pune in concurenta Google cu Facebook, proprietarul Oculus. Dispozitivul, care functioneaza cu un telefon cu sistem Android, este mult mai ieftin si mai simplu. Va fi disponibil din luna noiembrie, la un pret de 79 de dolari, la timp pentru sezonul cumparaturilor de la sfarsitul anului.

Home va fi disponibil din noiembrie la pretul de 129 de dolari. Google a mai prezentat o noua versiune pentru playerul de media digitala Chromecast si un router numit Google Wifi, ambele avand designul minimalist al produsului Home.

Sursa foto: Twin Design / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri