Brodos Romania, liderul local in servicii de reincarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila preplatite (prepaid), a fost preluat integral de Euronet Worldwide, aceasta reprezentand tranzactia inceputului de an pe piata locala de IT
Euronet Worldwide Inc., lider in furnizarea de solutii de plati electronice, a anuntat preluarea intregului pachet de actiuni al Brodos Romania, filiala locala a Brodos AG, o companie privata cu capital german care furnizeaza servicii de retail si distributie electronica pentru industria telefoniei mobile. Brodos Romania a fost infiintata in 2001 si a ajuns lider in servicii de reincarcare electronica a cartelelor de telefonie mobila preplatite (prepaid) in Romania, avand incheiate acorduri de procesare cu principalii doi operatori de telefonie mobila de pe piata locala, Orange si Vodafone

Prin aceasta tranzactie, Euronet Worldwide intra pe piata locala prepaid, aceasta devenind a 12-a piata de profil din punct de vedere al marimii pe care activeaza compania americana. Euronet Worldwide era deja prezenta in Romania printr-o filiala locala, care potrivit oficialilor companiei, este lider pe piata autohtona in furnizarea de servicii de management externalizat al retelelor de ATM si POS (point-of-sale) si in furnizarea de software bancar de retail.

Brodos Romania ne permite sa intram pe piata romaneasca de servicii prepaid, care este o piata in crestere. Avem in plan sa finantam dezvoltarea Brodos pentru a a oferi noi servicii prepaid clientilor retail din Romania si pentru a creste veniturile companiei, a declarat presedintele si CEO-ul Euronet Worldwide, Michael J. Brown. Expertiza noastra in procesarea tranzactiilor prepaid, inclusiv cele mai bune practici internationale ale acesteia, ne va permite extinderea afacerilor noastre prepaid pe piata din Romania, a adaugat acesta. Contactati de Wall-Street, reprezentantii Euronet Romania nu au dorit sa ofere detalii privind aceasta tranzactie.

Brodos Romania ofera de asemenea servicii de incarcare electronica sau directa a cartelelor de telefonie mobila preplatite (prepaid) prin intermediul ATM-urilor, PC-urilor si caselor de marcat electronice. In prezent, compania ofera servicii de reincarcare directa la peste 14.000 de terminale POS. Brodos Romania are de asemenea relatii directe cu cei mai importanti distribuitori de servicii de reincarcare electronica (prepaid) de pe piata, precum si cu retaileri importanti si retele de benzinarii.

Euronet Romania si Brodos Romania au incheiat in septembrie 2006 un acord de servicii de management, in urma caruia compania americana a oferit companiei romanesti consiliere cu privire la aspectele cheie ale activitatii companiei, inclusiv operatiunile zilnice si interesele comerciale. Oficialii Euronet Worldwide au mai precizat ca estimeaza un impact redus al achitionarii Brodos Romania asupra rezultatelor financiare ale companiei din acest an.

Brodos Romania a inregistrat in 2005 afaceri de aproximativ 7,11 milioane de euro (24,15 milioane lei), profitul net fiind de 0,78 milioane euro (2,65 milioane lei), potrivit ultimului bilant financiar al companiei. Euronet Romania a raportat in acelasi an o cifra de afaceri de 0,8 milioane de euro (2,99 milioane lei) si o pierdere financiara de 86.136 euro (292.374 lei).

La nivel mondial, Euronet a raportat in al treilea trimestru al anului 2006 venituri de 161,7 milioane de dolari (124,76 milioane euro), in crestere comparativ cu 137,4 milioane de dolari (103,93 milioane euro) inregistrati in perioada similara din 2005. Profitul trimestrial al Euronet Worlwide a crescut de la 8,9 milioane de dolari (6,86 milioane euro) in 2005 la 10,4 milioane de dolari (8,02 milioane euro) in al treilea trimestru al anului precedent.

Euronet Worldwide urmeaza sa anunte rezultatele sale financiare aferente ultimului trimestru din 2006 pe 21 februarie. Actiunile companiei (simbol EEFT pe bursa americana Nasdaq) erau tranzactionate ieri seara la valoarea de 28,05 dolari, in scadere cu 1,92%. Aceasta cotatie da o valoare de piata a companiei de 1,05 miliarde de dolari (810,16 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri