Incepand din aceasta luna, Ascenta, divizia de consultanta IT si solutii software pentru corporatii a grupului Softwin, este partener exclusiv pe piata din Romania al companiei Dorsum Ltd, cu care colaboreaza la proiecte de informatizare din 2006
Solutiile Dorsum se adreseaza pietei financiar bancare si vin sa raspunda unor probleme specifice cu care se confrunta aceasta piata. La experienta Dorsum de peste 10 ani in furnizarea de astfel de solutii se adauga expertiza acumulata de specialistii Ascenta pe piata financiar-bancara din Romania.

Ascenta este brandul sub care au fost reunite din noiembrie 2006 departamentele specializate ale Softwin in consultanta IT si solutii software specifice. Ascenta este in momentul de fata unul din primii doi furnizori in zona serviciilor financiare si estimeaza pana la sfarsitul anului o cota intre 10 si 15% din piata totala de software si servicii, pe verticalele tinta.

Dorsum, o importanta companie producatoare de solutii pentru managementul informatizat al afacerilor, ofera pachetele de solutii Clavis, folosite de companii importante din industria financiar-bancara. Aplicatia Clavis are pana la ora actuala peste 50 de clienti, iar printre acestia se numara Erste bank, IGN, Citibank, Volksbank, OTP, BNP-Paribas, Dresdner Bank, Commerzbank.

In decursul celor 16 ani de activitate pe piata solutiilor si serviciilor complexe de IT, diviziile de consultanta IT si dezvoltare software ale Softwin au mai incheiat parteneriate cu SAP, Microsoft, IBM si Genesys Laboratories, concretizate in proiecte de amploare in zona bancara, telecomunicatii sau sector public.

Cu ajutorul solutiilor Clavis, Ascenta va acoperi o serie de nevoi specifice domeniului financiar-bancar. Pentru acest segment in plina dezvoltare, platforma Clavis ofera mai multe solutii precum ClavisBroker pentru intermediari finaciari (firme de brokeraj), Clavis Asset pentru fondurile de investitii, ClavisRealEstate sau Clavis InsuranceTreasury. Solutiile integrate acopera toate functiile de front office, back office, risk management, distributie si contabilitate necesare managementului de portofolii. Sistemul furnizeaza informatiile necesare deciziilor investitionale, calcule de randament, rapoarte catre clienti, rapoartele obligatorii catre autoritati si alte instrumente utile managementului.

Pe de alta parte, Ascenta , prin intermediul solutiilor Clavis vine in intampinatea noilor reglementari legislative din domeniul pensiilor, prin intermediul produsului Clavis Pension, care a fost conceput pentru sustinerea activitatii zilnice a administratorilor fondurilor de pensii. Sistemul ofera sustinerea completa a activitatii operationale, avand capacitatea de a inregistra un numar nelimitat de membri, oferind de asemenea suport pentru procedurile de decontare si cele administrative. Pe langa aceasta, acopera integral functionalitatile de backoffice, gestionare de portofolii, monitorizare limite, management de risc, generand situatii si rapoarte obligatorii.

Solutiile care se adreseaza sistemului bancar sunt: Sistemul ClavisBank, un software destinat bancilor si sucursalelor acestora ce deserveste toate activitatile legate de gestiunea valorilor mobiliare; modulul de back office bancar, ClavisTreasury care gestioneaza activitatile de trezorerie bancara, putand constitui si un sistem de sine-statator; modulul ClavisBranch, bazat pe tehnologii web si care ofera retelei de sucursale a bancii interfete pentru identificarea clientilor si inregistrarea tranzactiilor cu instrumente financiare diversificate. Sistemul ClavisCustody acopera activitatile de custodie si depozitar bancar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri